Hokej

VIDEO: Kopitar z golom, kralji so se namučili za zmago proti Anaheimu

Los Angeles, 26. 11. 2017 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL po treh zaporednih porazih vknjižili zmago in po kazenskih strelih na derbiju ugnali Anaheim z 2:1. Iz kazenskega strela je bil uspešen tudi slovenski reprezentant in kapetan kraljev Anže Kopitar.

Več videovsebin
  • Vrhunci NHL tekme Pittsburgh - Tampa Bay
    03:35
    Vrhunci NHL tekme Pittsburgh - Tampa Bay
  • Vrhunci NHL tekme Toronto - Washington
    02:22
    Vrhunci NHL tekme Toronto - Washington
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Los Angelesu je na kalifornijskem derbiju dolgo kazalo na zmago Anaheima. Gostje so povedli v 11. minuti z golom Nicka Ritchieja in dobro branili svoj gol vse do minute in pol pred koncem rednega dela, ko je izenačil Dustin Brown in Los Angelesu zagotovil vsaj točko. Ker tudi dodatnih pet minut igralnega časa ni prineslo spremembe, sta ekipi zmagovalca odločili z izvajanjem kazenskih strelov. Vnovič so bolje začeli gostje, saj je v prvi seriji zadel Corey Perry. V tretji seriji je izenačil Anže Kopitar, v četrti pa je tekmo v korist Los Angelesa odločil Trevor Lewis in gostiteljem priboril še drugo točko.

"Videli ste, da smo bili na robu poraza in izid smo poravnali zelo pozno. Prav zato je vedno prijetno, če pred domačimi igralci uspe obrniti izid in potek srečanja," je bil zmage vesel Lewis. Podaljšek in loterijo v kazenskih strelih pa je najlepše opisal branilec Anaheima Kevin Bieksa: "Seveda smo si želeli zmago, in če si uspešen v podaljšku ali pri kazenskih strelih, se počutiš kot milijon dolarjev, če zgubiš, imaš občutek ničle."

To je bila šele druga domača zmaga kraljev na zadnjih sedmih tekmah v Staples Centru, Kopitar in soigralci pa so prekinili tudi niz treh zaporednih porazov. Po dveh zaporednih nastopih bodo hokejisti Los Angelesa naslednja dva večera počivali, nato pa jih čaka gostovanje v Detroitu.

Tampa Bay je ponoči izgubila vodilni položaj v ligi. Tampo so s 5:2 premagali aktualni prvaki Pittsburgh Penguins. Ključni igralec v Pittsburghu je bil 30-letni kanadski zvezdnik Sydney Crosby, ki je v vrhunski predstavi dosegel tudi dva gola. Točko več ima zdaj St. Louis, ki je na krilih Jadena Schwartza, tudi ta je dosegel dva gola, doma ugnal Minnesoto s 6:3.

Večer pa je bil tudi v znamenju ruskega zvezdnika Alekseja Ovečkina, ta se je z Washingtonom veselil zmage nad Torontom s 4:3, Ovečkin pa je dosegel kar tri gole in bil ključni igralec za tretjo zaporedno zmago svoje ekipe.

Izidi:
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks          2:1 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - New Jersey Devils      3:4 (podaljšek)
Florida Panthers - Chicago Blackhawks      1:4
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning  5:2
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals  2:4
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres        3:0
Ottawa Senators - New York Islanders       1:2
St. Louis Blues - Minnesota Wild           6:3
Arizona Coyotes - Vegas Golden Knights     2:4
San Jose Sharks - Winnipeg Jets            4:0
Colorado Avalanche - Calgary Flames        2:3

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
04. 12. 2017 17.34
Ko bi se kaksnega igralca l,3,4kot Kopitar imeli pa Slovenija bi na bila med favoriti za zlato na olimpijskih igrah
matijassll
26. 11. 2017 15.57
+1
GO KINGS GO 👑