Hokej

VIDEO in FOTO: Kralji so na stadionu pred 70 tisoč gledalci premagali San Jose

Santa Clara, 22. 02. 2015 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL odigrali prestižno tekmo na stadionu Levi's v Santa Clari, kjer se je zbralo več kot 70 tisoč gledalcev. Kralji so dosegli sedmo zaporedno zmago, San Jose so premagali z 2:1, Anže Kopitar se ni vpisal v strelske statistike.

Ekipi Los Angeles Kings in San Jose Sharks sta se pomerila v kalifornijski Santa Clari, na stadionu Levi's, ki je sicer domovanje ekipe ameriškega nogometa (NFL) San Francisco 49ers. Na tribunah se je zbralo kar 70.205 gledalcev, kar je tretja najbolj obiskana tekma v zgodovini lige. Kralji so zmagali z 2:1, Anže Kopitar je v dobrih 19 minutah enkrat streljal proti vratom. Zadetka za Los Angeles sta sicer dosegla Kyle Clifford in Marian Gaborik, ki je postavil končni izid v 45. minuti.

Na začetku tekme je bilo 14 stopinj Celzija, kar pa Los Angelesa ni motilo, da ne bi prišel do sedme zmage, s katero je po točkah ujel tokratne tekmece oziroma jih na lestvici tudi prehitel, saj je ob istem številu točk odigral manj tekem. Zdaj je na sedmem mestu v zahodni konkurenci, toliko točk kot San Jose na devetem mestu pa ima tudi Calgary. Los Angeles je v prvi tretjini s strelom od daleč v vodstvo popeljal Clifford, na podoben način, a s težjega položaja, je po slabem posredovanju vratarja Jonathana Quicka (31 obramb) izenačil Brent Burns, končni izid pa je postavil Gaborik. Slovak je na sredini igrišča ukradel plošček tekmecem, sam prodrl proti vratarju Anttiju Niemiju (27 obramb) in ga z močnim strelom tudi premagal. "Bilo je super, za razliko od lanske stadionske tekme na Dodger Stadiumu v Los Angelesu, ko nismo dosegli niti gola, smo tudi zmagali. Zabavno je igrati pred tako številnim občinstvom, take tekme so posebne. Če pa še zmagaš in ob tem pokažeš še dokaj dobro igro, je vse še lepše," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik in dodal, da je led zdržal le deset minut.

Na preostalih tekmah je Washington s 3:2 po kazenskih strelih premagal New York Islanders, identično se je razpletla tekma Philadelphie in Nashvilla, zmagala je prva, Toronto je po podaljšku s 4:3 odpravil Winnipeg, Montreal je bil s 3:1 boljši od Columbusa, Ottawa s 4:1 od Floride, New Jersey pa s 3:1 od Caroline. Edmonton je doma izgubil proti Anaheimu z 1:2, Dallas po podaljšku s 6:7 proti Detroitu, Arizona z 2:4 proti Tampa Bayu, St. Louis pa z enakim izidom proti Pittsburghu.

Anže Kopitar je s kralji tekmo odigral na stadionu v Santa Clari.
Anže Kopitar je s kralji tekmo odigral na stadionu v Santa Clari. FOTO: Reuters
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

S.L.Jackson na kvadrat
22. 02. 2015 14.10
+0
Anže se špara...
Far Cry
22. 02. 2015 11.03
+2
"Anže Kopitar je v dobrih 19 minutah enkrat streljal proti vratom."