Hokej

VIDEO: Kralji izgubili dvoboj najboljših moštev na zahodu, Kopitar vpisal novo točko

St. Louis, 31. 10. 2017 08.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V St. Louisu v zvezni državi Missouri sta se ponoči v hokejski ligi pomerili trenutno najboljši ekipi zahodne konference lige NHL. Slavilo je domače moštvo St. Louis Blues, ki je v dvorani Scottrade Center s 4:2 premagalo goste iz Kalifornije. Kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar je v statistiko vpisal podajo.

Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec Dustinu Brownu pri drugem zadetku Los Angelesa, ob power playu, za izid 2:3. Kar pet zadetkov na tekmi je padlo v drugi tretjini. Vladimir Tarasenko in Jaden Schwartz sta domačim zagotovila vodstvo 2:0 v 28. in 31. minuti. Kralji so v 34. minuti znižali na 1:2, pod gol se je podpisal Tanner Pearson. A so že tri minute kasneje domači povišali na 3:1, v polno je zadel Carl Gunnarsson. Končni izid 4:2 je postavil Vladimir Sobotka 65 sekund pred koncem tekme. Kralje naslednja tekma čas v noči na petek, ko bodo doma gostili Toronto.

Kralji z 19 točkami ostajajo na vrhu pacifiške skupine in so drugi v razvrstitvi zahodne konference. St. Louis, prvo moštvo centralne skupine, je z 21 točkami prevzel vodstvo na Zahodu. Kopitar je trenutno s 14 točkami 12. na lestvici najučinkovitejših igralcev, na kateri kraljujeta Steven Stamkos (24) in Nikita Kučerov (21), napadalca Tampe, ki je z 8:5 zmagala na gostovanju pri panterjih iz Floride, z deveto zaporedno zmago postavila klubski rekord, vratar Andrej Vasilevskij pa je z deseto zmago v mesecu izenačil rekord lige NHL. Stamkos je k zmagi prispeval dva gola in podajo, Kučerov pa gol, svoj 13. v sezoni, v kateri je najboljši strelec.

Na lestvici strelcev je njegov najbližji zasledovalec John Tavares, doslej je vknjižil 11 golov, dva na zadnji tekmi, v kateri so njegovi otočani z zmago 6:3 Vegasu preprečili, da bi postal prvi novinec v ligi s šestimi zaporednimi zmagami. Prvo zmago v sezoni je zabeležila Arizona, ki je proti Philadelphii že vodila 3:0, vendar prednost zapravila, na koncu pa se z golom Alexa Goligoskija rešila v podaljšku, in sicer le 14 sekund pred njegovim koncem. Za Philadelphio je dva gola dosegel Sean Couturier, ki je z devetimi goli trenutno četrti strelec lige. Montreal je z 8:3 ugnal Ottawo, k zmagi sta dva gola prispevala Charles Hudon, ki se je nasploh prvič v NHL vpisal med strelce, in Artturi Lehkonen.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Izidi:
New York Islanders - Vegas Golden Knights           6:3
Philadelphia Flyers - Arizona Coyotes               3:4 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins               4:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens                3:8
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning              5:8
Vancouver Canucks - Dallas Stars                    1:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - Los Angeles Kings                 4:2
San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs               3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.