Hokej

VIDEO: Kopitarjevi kralji vpisali tretji zaporedni poraz, Anaheim Ducks še naprej vodilni v ligi

Los Angeles, 06. 02. 2015 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aktualni prvaki lige NHL so zašli v krizo, iz katere še niso našli izhoda. Los Angeles Kings so po Bostonu in Washingtonu izgubili v gosteh še pri Florida Panthers z 2:3. Po tretjem zaporednem porazu so v razvrstitvi zahodne konference na 12. mestu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Nashville Predators - Anaheim Ducks
    01:34
    Vrhunci tekme Nashville Predators - Anaheim Ducks
  • Vrhunci tekme Buffalo Sabres - St. Louis Blues
    02:05
    Vrhunci tekme Buffalo Sabres - St. Louis Blues
  • Vrhunci tekme Florida Panthers - Los Angeles Kings
    04:30
    Vrhunci tekme Florida Panthers - Los Angeles Kings

Florida je povedla v 11. minuti tekme z zadetkom Aleksandra Barkova, malo manj kot pet minut kasneje je Jamie McBain kraljem priigral izenačenje. Po drugi tretjini brez zadetkov so kralji v 43. minuti povedli z 2:1 ob številčni premoči na ledu z zadetkom Mariana Gaborika. Pri zadetku je s podajo sodeloval tudi slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar. A je imelo vodstvo kratko sapo. V 48. minuti je Nick Bjugstad izenačil, tri minute in pet sekund pred koncem pa je Brandon Pirri postavil končni izid za zmago domačega moštva s 3:2. Kralji so na zadnjih devetih tekmah le dvakrat okusili slast zmage. Zelo slaba je njihova statistika na tekmah v gosteh. Moštvo iz Los Angelesa je na zadnjih enajstih gostovanjih kar devetkrat izgubilo ter si v ligi NHL z ekipama Buffala in Edmontona deli najslabši izkupiček zmag na gostovanjih. "Pravzaprav sploh ni pomembno, kaj se je dogajalo na prejšnjih tekmah. Gledati moramo v prihodnost, zame osebno je pomembno samo to, da skušamo na naslednji tekmi ekipi dati možnost, da pride do zmage," je po tekmi dejal vratar zmagovalcev Roberto Luongo, ki je tokrat zbral 31 obramb.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Trener kraljev Darryl Sutter pa je bil redkobeseden: "Upam, da bomo niz porazov prekinili na naslednji tekmi, trenutno delamo preveč napak." Hokejisti Los Angeles ostajajo na Floridi. Naslednja tekme jih čaka v soboto zvečer, ko bodo gostovali pri vodilnemu moštvu vzhodne konference Tampa Bay Lightning, ki je ponoči s 5:3 v gosteh odpravilo ekipo Dallas Stars. Vodilno moštvo Zahoda in lige NHL Anaheim Ducks je s 5:2 v gosteh premagalo Nashville Predators. Čeprav so zaradi poškodbe izgubili kapetana Ryana Getzlafa, pa niso izgubili tekme. Jakob Silfverberg je dosegel dva gola, po enega sta dodala še Sami Vatanen in Matt Beleskey, Corey Perry pa je ob kuncu zadel še prazno mrežo domačih. Za te sta gola prispevala Colin Wilson in James Neal.

Izidi:
Florida Panthers - Los Angeles Kings 3:2
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning 3:5
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings 0:3
Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes 1:2 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 1:5
Buffalo Sabres - St. Louis Blues 0:3
Philadelphia Flyers - New York Islanders 2:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Washington Capitals 1:2
Nashville Predators - Anaheim Ducks 2:5

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
06. 02. 2015 12.35
+1
cao cao play off kopi....OVI PA SPET ZABIL TAK DA JE SPET NA VRHU STRELCOV Z 32GOLIM.GO RUSKA MAŠINA!!!!
fedr?k
06. 02. 2015 11.20
+0
Bo vsaj Kopitar igral za nas na Sp maja meseca.
pridnaov?ka
07. 02. 2015 21.33