Hokej

VIDEO: Kopitarjeva podaja in kazenski strel za šesto zaporedno zmago

Pittsburgh, 12. 12. 2015 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti Los Angeles Kings so ponoči v ligi NHL gostovali v Pittsburghu in se po kazenskih strelih veselili zmage s 3:2. Velik je bil tudi delež slovenskega reprezentanta Anžeta Kopitarja, odločilni gol pa je dosegel Marian Gaborik.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Pittsburgh - Los Angeles
    00:55
    Vrhunci tekme Pittsburgh - Los Angeles
  • Kazenski strel Anžeta Kopitarja
    00:23
    Kazenski strel Anžeta Kopitarja

Anže Kopitar je prispeval podajo za vodstvo z 2:1 v zadnjem delu, nato pa je pri izvajanju kazenskih strelov v prvem poskusu ukanil domačega vratarja Marca-Andrea Fleuryja. Los Angeles je slavil že na šesti tekmi zapored, izredno razpoložen pa je tudi Kopitar, ki se je na petih decembrskih tekmah že štirikrat vpisal med strelce.

Tokrat je tekmo, ta se je razpletla po okusu režiserjev na losangeleškem griču v Hollywoodu, v četrtem poskusu izvajanja kazenskih strelov odločil Slovak Marian Gaborik. Los Angeles je v na tekmi sicer povedel po golih Tannerja Pearsona (8.) in Jaka Muzzina (41.), a so gostitelji po golih Erica Fehra (39.) in Jevgenija Malkina (59.) obakrat izenačili ter iztržili podaljšek in kazenske strele. Oba vratarja sta bila izvrstna, v strelih je bilo 42:40 za Pittsburgh.

"Imeli smo priložnost, da že v rednem delu osvojimo obe točki. A tokrat sta blestela oba vratarja, Bila sta glavni razlog, da smo na tekmi in v podaljšku videli le izid 2:2," pa je glavni poudarek tekme videl trener zmagovalcev Darryl Sutter. Ekipa iz Los Angelesa je utrdila drugo mesto na zahodu in vodstvo v pacifiški skupini. Priložnost za nove točke se bo ponudila že nocoj, ko Los Angeles gostuje v Buffalu. Tri gole je za zmago Caroline v gosteh nad Anaheimom s 5:1 prispeval tudi Jeff Skinner.

Edmonton je s 7:5 premagal New York Rangers, Lauri Korpikoski pa je za zmagovalce zadel kar trikrat. A tekma je bila odločena šele v končnici, ko je minuto in pol pred koncem zadel Taylor Hall, Finec Korpikoski pa je nato zabil v prazen gol New Yorka, ki je poskušal do izenačenja priti z menjavo za igralca v polju.

Izidi:
Edmonton Oilers - New York Rangers      7:5
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets      2:0
Dallas Stars - Philadelphia Flyers      3:1
Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes     1:5
Arizona Coyotes - Minnesota Wild        2:1 (podaljšek)
New Jersey Devils - Detroit Red Wings   3:2 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 2:3 (kazenski streli)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.