Hokej

VIDEO: Kopitarjev gol premalo za uspeh kraljev proti najboljši ekipi lige NHL

Washington, 17. 02. 2016 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

V hokejski ligi NHL je Los Angeles gostoval pri vodilni ekipi lige, Washingtonu. Za Anžeta Kopitarja in soigralce je bila to peta tekma v nizu zaporednih gostovanj, ki se je končala s porazom. Hrušičan je povedel kralje v vodstvo z 0:1, a je na koncu slavil Washington (3:1).

Edini zadetek za kalifornijsko ekipo je dosegel prav Kopitar v 17. minuti tekme, kar je bilo prvo in zadnje vodstvo kraljev na tekm8i. Kopitar je odigral 22 minut in 31 sekund in zbral pet strelov, v sezoni je zbral 51 točk na 56 tekmah za 17 golov in 34 podaj. Kralji so v Washingtonu odigrali že peto zaporedno tekmo v gosteh, čakata pa jih še dve, preden se bodo vrnili domov. Na turneji imajo mešan izkupiček, tri poraze in dve zmagi. Dosegli so visoko zmago proti Bostonu z 9:2 in po podaljšku proti zasedbi New York Rangers s 5:4, izgubili pa proti preostalima newyorškima ekipama, Islanders in New Jersey Devils in sedaj še proti Washingtonu.

Proti Washingtonu so odlično začeli, Kopitar je celo z igralcem manj po protinapadu popeljal svojo ekipo v vodstvo v prvi tretjini, potem pa so domači naredili popoln preobrat. Začel je Andre Burakovsky v drugi tretjini, nadaljevala in končala pa sta Jevgenij Kuznjecov in Jason Chimera z goloma v zadnji, slednji je dosegel gol v prazno mrežo. V strelih so bili boljši kralji (40:32). Prvi zvezdnik gostiteljev Aleks Ovečkin se ni vpisal med strelce ali podajalce. Za kralje je po treh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe branil Jonathan Quick, prvič pa sta proti nekdanjim soigralcem iz Los Angelesa zaigrala Justin Williams (podal pri golu Kuznjecova) in Mike Richards. Junak je bil tudi domači vratar Philipp Grubauer, ki je zbral 39 obramb in spravljal v obup gostujoče napadalce. Washington ostaja vodilno moštvo lige z 86 točkami, Los Angeles jih je zbral 69.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Na sinočnjih tekmah je bil najpogostejši izid 2:1, kar štiri tekme od osmih so se končale s takšnim rezultatom, dve po dodatnem delu igre. V Columbusu je Loui Eriksson po le 38 sekundah podaljška poskrbel za zmago Bostona, v Ottawi pa so odločali kazenski streli. Domači so proti Buffalu prekinili niz treh porazov, dve točki pa so dobili po uspešno izvedenih kazenskih strelih Bobbyja Ryana in Kyla Turrisa. Vratar Craig Anderson se je izkazal z 38 obrambami.

Kar devet golov pa so na tekmi že v rednem delu videli gledalci v New Jerseyju, a več v mreži domačih. Philadelphia je zmagala s 6:3, odločilna pa sta bila gola Wayna Simmondsa in Nicka Cousinsa v razmaku le 50 sekund v zadnjem delu.

Tekmeci kraljev v pacifiški skupini so potrdili dobro formo zadnjih tednov. Anaheim je dosegel dosegel deseto zmago v 12 tekmah, tokrat je padel Edmonton s 5:3, njegovo usodo je zapečatil Andrew Cogliano z golom ob igralcu manj poldrugo minuto pred koncem, Corey Perry pa je potem le še potrdil zmago.

Izidi:
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers    3:6
Washington Capitals - Los Angeles Kings    3:1
Carolina Hurricanes - Winnipeg Jets        2:1
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins      1:2 (podaljšek)
Ottawa Senators - Buffalo Sabres           2:1 (kazenski streli)
Tampa bay Lightning - San Jose Sharks      2:4
St. Louis Blues - Dallas Stars             2:1 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks            3:5

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
17. 02. 2016 12.08
-1
bravo capsi!!!!
mrbungle
17. 02. 2016 09.10
+4
važno, da sta na začetku in koncu oglasa, vmes pa prazen posnetek z napisom no video source...