Hokej

VIDEO: Kopitarjev gol in peta zaporedna zmaga kraljev

Los Angeles, 17. 02. 2015 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles je znova na zmagovitih tirnicah, saj so kralji dosegli peto zaporedno zmago, ko so v domačem Staples Centru s 3.2 premagali Tampo Bay Lightning. K uspehu je svoj delež prispeval tudi Anže Kopitar, ki je v drugi tretjini izenačil izid na 1:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Tampa Bay Ligthning
    04:06
    Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Tampa Bay Ligthning
  • Vrrhunci tekme Detroit Red Wings - Montreal Canadiens
    01:44
    Vrrhunci tekme Detroit Red Wings - Montreal Canadiens
  • Vrhunci tekme NY Islanders - NY Rangers
    02:19
    Vrhunci tekme NY Islanders - NY Rangers

Anže Kopitar je v zadnjem času navijače ekipe Los Angeles Kings navduševal predvsem s podajami, v dvoboju s Tampo pa je po 18. januarju spet dosegel tudi gol, svoj 12. v sezoni. Hrušičan je v 28. minuti po podaji Trevorja Lewisa sam pridrsal pred vratarja in ga z natančnim strelom premagal. S tem je v drugi tretjini izenačil izid na 1:1, pomembno zmago proti drugouvrščeni ekipi vzhoda pa sta svoji ekipi v zadnjem delu zagotovila Jordan Nolan in Jeff Carter, Jonathan Quick je ubranil 19 od 21 strelov. Končni izid 3:2 je pol minute pred koncem postavil napadalec Tampe Tyler Johnson. Kopitar je na ledu preživel 20 minut in pol, sprožil pa je tri strele. "Vedel sem, da imam dovolj hitrosti na sredini igrišča, dobil sem lepo podajo in sem premagal vratarja. Igramo z več želje, kot smo pred tem in videti je, da nam sedaj uspeva tisto, kar nam prej ni. Samo nadaljevati moramo v tem ritmu, še vedno smo v "luknji", tega se zavedamo," je po tekmi povedal Kopitar, ki je prekinil serijo desetih zaporednih tekem brez gola.

Calgary, neposredni konkurent kraljem v boju za osmo mesto zahodne konference, ki še vodi v končnico, je zabeležil poraz. Na domačem terenu ga je s 3:2 premagal Boston, ki je zaenkrat prav tako na robu mest, ki vodijo v končnico, le da Bruins igrajo v vzhodni konferenci. Boston je že po prvi tretjini z goloma Brada Marchanda in Zdena Chare vodil z 2:0, gostitelji so se dvakrat približali, toda izenačiti jim ni uspelo. Kopitarjevi kralji v zadnjem času zagotovo pogledujejo tudi na tekme Minnesote in Vancouvra, ki sta na lestvici tik pred njimi, tokrat pa sta se pomerila v medsebojni tekmi. Boljši so bili domači Canucksi, ki so z goli Henrika Sedina, Boa Horvata in Alexa Biege zmagali s 3:2. Za Minnesoto je oba gola dosegel Nino Niederreiter.

Prave strelske vaje so gledalci videli na newyorškem derbiju, v katerem so rangerji kot gosti premagali otočane, vodilno ekipo metropolitanske skupine, kar s 6:5. Gostje so dosegli gol že v 11. sekundi tekme po napaki vratarja Talbota in so vodili večji del tekme, Rangers pa so si zmago priborili v zadnji tretjini, v kateri so izničili zaostanek s 3:5. Zanimivo je, da je le en igralec zadel dvakrat, to je v zmagovalni ekipi uspelo Ryanu McDonaghu, odločilni gol pa je dobre štiri minute pred koncem dosegel Kevin Klein. Strelci so bili razpoloženi tudi v Ottawi, kjer je Carolina domače premagala kar s 6:3, in v Denverju, kjer je Colorado s 5:2 ugnal Arizono, a na obeh tekmah ni bilo niti enega igralca, ki bi dosegel več kot en gol.

Veliko golov je padlo tudi v Winnipegu, kjer so domači Jets po kazenskih strelih s 5:4 ugnali Edmonton in se v zahodni konkurenci utrdili na petem mestu, medtem ko je Edmonton zadnji, brez realnih možnosti za uvrstitev v končnico. Za domače je dvakrat v polno zadel Bryan Little, za goste se je z enakim dosežkom lahko pohvalil Nail Jakupov. Montreal, vodilna ekipa vzhoda, se je veselil zmage v Detroitu, za zmago 2:0 sta v polno zadela Tomaš Plekanec in Max Pacioretty.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 5:2
Calgary Flames - Boston Bruins 2:3
Vancouver Canuks - Minnesota Wild 3:2
Los Angeles Kings - Tampa Bay Ligtning 3:2
New York Islanders - New York Rangers 5:6
Ottawa Senarors - Carolina Hurricanes 3:6
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 0:2
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 4:5 - kazenski streli

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

;)
17. 02. 2015 12.59
+11
Upam da ohranjo takšno formo ter se uvrstijo v končnico !! ;)
hockeyfan
17. 02. 2015 09.58
+3
GO KINGS GO. ko vam gre najtežje, igrate najbolje. lep gol Anžeta...še lepša podaja. Ne dvomim o uvrstitvi v play off....
anjerd
17. 02. 2015 09.00
-12
Ali boste vsak gol obdavčili, da se tako naslajate ob teh novicah? Vsaka čast uspešnemu športniku, ampak o ostalih delavcih na začasnem delu pa ne pišete vsak dan. Mislim da ni potrebe napihovati vsakega premika roke ali noge športnikov, ki tekmujejo za tuje klube in za svoj zaslužek. V Ameriki verjetno večina niti ne ve kdo in od kod je. Pišite o domačih klubih, mlajših generacijah bodočih športnikov,. ki ne igrajo za velike denarce , ampak iz veselja do športa, to promovirajte, da vzpodbudite sponzoriranje, ker kljub veselju pa le rabiš nekaj sredstev za opremo in druge stroške.
anjerd
17. 02. 2015 09.19
+1
hockeyfan
17. 02. 2015 09.57
+0
škoda da bereš, premakni novice na politiko in delavce...pa uživaj. kdo pa pravi, da moraš komentirati....? al pa pejt v službo in se smili sam sebi....
ZatoA
17. 02. 2015 10.33
+1
Ni ti vsec novica? Zakaj pa potem porabis deset minut da jo preberes im potem se porabis dvajset minut da napises komentar, anjerd
anjerd
17. 02. 2015 10.42
-1
da zbudim take kot si ti, da začneš malo razmišljati
SajmnSays
17. 02. 2015 10.51
Ljudem nič ni prav...če bi objaljali pa take novičke pa brane nebi ble v takem obsegu ker roko na srce uspeh privablja...čimvečji temboljši...za vzpodbudo mladih pa so lokalne novice in radiji pač odvisno od ranga tekmovanja in uspehov
anjerd
17. 02. 2015 10.53
ZatoA
17. 02. 2015 11.24
+1
Ni ti potegnilo, anjerd, kaj sem mislila to s trideset minutami. Aja mogoce si porabil vec, recimo eno solsko uro.
anjerd
17. 02. 2015 11.50
+0
Provokacijaje odlično uspela, še vedno se ukvarjaš s tem?