Hokej

VIDEO: Kopitar z golom in Quick z obrambami 'zatemnila' Montreal

Montreal, 18. 12. 2015 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Hokejisti Los Angelesa so na težkem gostovanju v Montrealu zmagali s 0:3. Drugi gol za kralje je dosegel Anže Kopitar, to je bil njegov deveti gol v sezoni. Prvo ime tekme je bil vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 45 strelov Montreala.

Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL še utrdili vodstvo v pacifiški skupini, potem ko so v gosteh s 0:3 odpravili Montreal, drugo najboljšo ekipo v ligi. Svoj delež k zmagi je prispeval tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je zadel za 2:0 po lepi podaji branilca Doughtyja v drugi tretjini (37 minuta). Za Hrušičana je bil to deveti gol v sezoni (20 točk), zabeležil je štiri strele na gol in na ledu prebil dobrih 23 minut. Preostala zadetka sta dosegla Drew Doughty v 35. minuti in Marian Gaborik v zadnji minuti tekme s strelom v prazna vrata. V vratih kraljev je blestel Jonathan Quick, ki je zbral kar 45 obramb in drugič v sezoni "zaklenil" vrata, na drugi strani je Montrealov Mike Condon ubranil 17 strelov.

Vodilna ekipa atlantske skupine Montreal je s šestim porazom na zadnjih sedmih tekmah zdrsnila na drugo mesto vzhodne konference ter ima tri točke zaostanka za vodilnim Washingtonom, medtem ko so kralji v razvrstitvi zahodne konference severnoameriškega prvenstva šest točk oddaljeni od vodilne ekipe Dallas Stars. Kings si na drugem mestu zahodnega dela lige 42 točk delijo s St. Louis Blues. V razvrstitvi tihomorske divizije pa prvi izzivalec San Jose zaostaja že devet točk.

"Quick je nocoj odigral res odlično, brez njega ne bi dobili te tekme," je moštvenega kolega pohvalil Doughty, strelec prvega zadetka, ki je padel šele v 35. minuti. Manj kot dve minuti kasneje je Doughty pripravil tudi drugi zadetek. Gaborik je izza gola našel Doughtyja. Ta je z desne strani podal skozi celotno obrambo domačih Kopitarju, ki je bil sam na drugi vratnici, udaril ter matiral Condona.

Na preostalih tekmah je Buffalo premagal Anaheim s 3:0, New Jersey je izgubil proti Floridi z 1:5, Philadelphia je z 2:0 odpravila Vancouver, San Jose po podaljšku v gosteh s 5:4 Toronto, St. Louis z 2:1 Nashville, Minnesota s 5:2 New York Rangers, Chicago s 4:0 Edmonton, Dallas je z 1:3 izgubil proti Calgaryju, Colorado je z 2:1 ugnal New York Islanders, Columbus pa s 7:5 v gosteh Arizono.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks              3:0
New Jersey Devils - Florida Panthers        1:5
Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks     2:0
Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks       4:5 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings      0:3
St. Louis Blues - Nashville Predators       2:1
Minnesota Wild - New York Rangers           5:2
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers        4:0
Dallas Stars - Calgary Flames               1:3
Colorado Avalanche - New York Islanders     2:1
Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets     5:7

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medvedJEkriv
18. 12. 2015 18.14
+1
GOOOOOOOOOOOOOO KOPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maj0
18. 12. 2015 08.46
-5
Ce dobis za zmago 9000€ ti da jasno vedt da je ta sport popolnoma nepomemben !!!!!!
bububu123
20. 12. 2015 11.09
Ti pa si popolnoma obsedena z zimskimi športi... Kopi pa ja zasluži več kot 9000€ za zmago :)