Hokej

VIDEO: Kopitar strelec uvodnega gola ob zmagi v New Jerseyju

New Jersey, 25. 01. 2017 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so gostovali v New Jerseyju in se veselili zmage s 3:1. Uvodni gol na tekmi je že v prvi minuti dosegel slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Calgary Flames
    02:50
    Vrhunci tekme Montreal Canadiens - Calgary Flames
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Detroit Red Wings
    03:04
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Detroit Red Wings

Na tekmi v New Jerseyju je odločitev o zmagovalcu padla že v prvi tretjini. Potem, ko je Anže Kopitar za 0:1 zadel že po 50 sekundah, je Tanner Pearson že v drugi minuti povišal na 0:2, v 17. pa je za 0:3 zadel še Alex Martinec. V 48. minuti je nato častni gol za New Jersey Devils dal Kyle Quincey. Po zmagi nad zadnjeuvrščeno ekipo vzhoda je Los Angeles trenutno na devetem mestu v zahodni konferenci, točko za Calgaryjem. Za tri "beži" St. Louis in za štiri Nashville in počasi se že začenjajo tekme, ki so pomembne za končnico tekmovanja. Kralji so s tem prekinili niz štirih zaporednih porazov, zmagali pa so tretjič v osmih tekmah. "Velik posel smo opravili a pristopom v prvi tretjini. Ko smo hitro povedli in vzdrževali pritisk na tekmece. Tudi ko nismo zadeli, smo imeli občutek, da igramo precej dobro. Še vedno smo prihajali do priložnosti. Dve točki sta ogromni," je povedal kapetan Los Angelesa Kopitar.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: AP

Pomemben delež k uspehu je prispeval tudi vratar Peter Budaj, ki je zbral 24 obramb, njegovo dobro predstavo je izpostavil tudi Slovenec: "Zadaj je bil soliden. Zbiral je obrambe, škoda, da mu je en strel ušel. Imel je nekaj zelo pomembnih obramb in nam pomagal v igri 5 na 3. To bomo rabili na naslednjih tekmah." Hrušičan je v ligi NHL odigral 806. tekmo, s čimer je peti na lestvici Kings po številu nastopov. Mejnik je postavil tudi njegov trener Darryl Sutter, ki je vpisal 618. zmago, s katero je na lestvici lige NHL prehitel Jacquesa Lemaira in je zdaj na 12. mestu. Sutter je sicer o Kopitarju dejal: "Nimam težav s Kopijevo igro. Je eden najboljših igralcev v ligi." Serijo gostovanj bodo kralji po prostem večeru v četrtek nadaljevali pri Carolina Hurricanes.

Od desetih tekem sta se dve končali po podaljšku in ena po kazenskih strelih. Gledalci so podaljšek spremljali v Bostonu, kjer je domača ekipa na koncu s 4:3 premagala Detroit, ter v Nashvillu, kjer so domači predatorji s 4:5 izgubili proti Buffalu. Po kazenskih strelih se je končala tekma Dallas - Minnesota, rezultat je bil 2:3. New York Islanders so s 4:2 ugnali Columbus, Pittsburgh je moral priznati premoč St. Louisu, Montreal je s 5:1 nadigral Calgary, Ottawa s 3:0 Washington. Winnipeg je na domačem ledu s 3:4 klonil proti San Joseju, Chicago pa z 2:5 proti Tampi.

Izidi:
New Jersey Devils - Los Angeles Kings        1:3
Boston Bruins - Detroit Red Wings            4:3 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues        0:3
New York Islanders - Columbus Blue Jackets   4:2
Montreal Canadiens - Calgary Flames          5:1
Ottawa Senators - Washington Capitals        3:0
Winnipeg Jets - San Jose Sharks              3:4
Nashville Predators - Buffalo Sabres         4:5 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning     2:5
Dallas Stars - Minnesota Wild                2:3 (kazenski streli)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebespolitiko
26. 01. 2017 22.06
+1
keri novinar bravo res si poznavalc...kod drugo se pa navad posnetke iskat...ce pa ne ves pa vprasi al pa pejt spat k nimas pojma...dej raj mesto sposobnim
jebespolitiko
26. 01. 2017 22.05
+1
bravo 24 ur odlicen video povzetek tekme kingsov...res poznate klube da dajete cist trete posnetke...bravo vas novinar je res poznavalec.....nej gre raj pisat o rozicah ....omg keri