Hokej

VIDEO: Kapetan Kopitar z Evropo na pragu polfinala, za drugo zmago po podaljšku 'padli' Čehi

Toronto, 20. 09. 2016 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
4

Ekipa Evrope je na drugi tekmi hokejskega svetovnega pokala po podaljšku premagala Češko s 3:2. Junak tekme je bil Leon Draisaitl, ki je zadel v tretji minuti podaljška, odlično je branil tudi Jaroslav Halak. Anže Kopitar je imel veliko minutažo, a je ostal brez točke. Na drugi tekmi večera je Rusija premagala Severno Ameriko (4:3).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Evropa - Češka
    03:12
    Vrhunci tekme Evropa - Češka
  • Vrhunci tekme Rusija - Severna Amerika
    02:54
    Vrhunci tekme Rusija - Severna Amerika

Svetovni pokal je mednarodno hokejsko tekmovanje, ki ga ob sodelovanju krovne zveze IIHF organizira severnoameriška liga NHL. Selekcija Evrope je dosegla drugo zmago. V 1. krogu so kapetan Anže Kopitar in soigrali premagali reprezentanco ZDA, na drugi tekmi so bili po podaljšku boljši še od Češke.

Prvi gol na tekmi je padel po desetih minutah in petih sekundah druge tretjine, ko je Evropo v vodstvo popeljal Slovak Zdeno Chara. Jakub Voraček je izenačil, Norvežan Mats Zucarello je spet povedel Evropo v prednost, Marin Hanzal pa je izsilil podaljšek. V njem je odločilni gol po hitrem protinapadu po dveh minutah in šestih sekundah prispeval Nemec Leon Draisaitl. Anže Kopitar je ostal brez gola ali podaje, čeprav je lepo priložnost za zadetek imel v drugi tretjini, ko mu je kazenski strel ubranil Petr Mrazek.

Evropa je bila boljša v strelih (41:30) in zasluženo zmagala in si odprla vrata v polfinale. Kopitar je na tekmi sprožil tri strele, odigral je skoraj 24 minut, več je bil na ledu le branilec Roman Josi (28 minut). Oba vratarja sta bila izvrstna, Slovak Jaroslav Halak je ubranil 93,3 odstotka vseh strelov, Petr Mrazek pa 92,7.

V drugi tekmi dneva je Rusija s 4:3 premagala ekipo Severne Amerike. Moštvo, ki ga sestavljajo igralci do 23 let, je povedlo z 1:0, nato pa so Rusi dosegli štiri zaporedne gole (Vladislav Namestnikov, Nikita Kučerov, Jevgenij Kuznetsov in Vladimir Tarasenko). Severna Amerika se je približala na gol zaostanka (4:3), a so Rusi zdržali. V strelih je bilo 46:25 za Severno Ameriko, gole so dosegli Auston Matthews, Morgan Rielly in Ryan Nugent-Hopkins.

Jaroslav Halak je izvrstno branil za Evropo.
Jaroslav Halak je izvrstno branil za Evropo. FOTO: AP

Na svetovnem pokalu v Torontu sodeluje osem ekip, šest nacionalnih in dve sestavljeni, ena od njiju je evropska, kjer so hokejisti iz tistih držav, ki nimajo svoje reprezentance. Druga sestavljena ekipa je Severna Amerika z mladimi igralci iz ZDA in Kanade.

V predtekmovalni skupini A so Kanada, Češka, ZDA in Evropa, v skupini B pa Finska, Rusija, Švedska in Severna Amerika. Predtekmovanje bo potekalo do 22. septembra, potem pa se bosta prvouvrščena iz obeh skupin pomerila v polfinalnih tekmah, ki bosta 24. in 25. septembra. Za finale na dve dobljeni tekmi imajo tri predvidne termine, 27. in 29. september ter 1. oktober.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catman
20. 09. 2016 09.59
Gremo Kopi, v polfinalu in finalu jim pokaži, kdo je najboljši Ris.
NisteResni
20. 09. 2016 09.00
-5
A ni vec reprezentanca evrope hahaha, kje ste pa minusarji, ki ste se strinjali, da le ta obstaja hahaha kje mi zivimo. Banana republic
krnekilojz
20. 09. 2016 09.27
+1
Kva pa tebe trese? Pa niso na pragu polfinala ampak v polfinalu, bizgeci.
NisteResni
20. 09. 2016 09.40
-2
Mene hahaha reprezentanca evrope hahaha po podatkih 24ur je le ta obstajala, folk se pa se strinja, jbg pac smo Banana Republic