Hokej

VIDEO: Kopitar bo nastopil za reprezentanco, če ne bo igral v končnici NHL

Los Angeles, 13. 02. 2012 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.L./B.C./STA
Komentarji
12

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki si kruh služi v ameriški hokejski ligi NHL pri Los Angeles Kingsih, je za našo televizijo spregovoril o trenutni strelski formi in morebitnem nastopu za reprezentanco na svetovnem prvenstvu divizije I.

Na gostovanju pri New York Rangersih ga je obiskala tudi naša televizijska ekipa, ki ji je med drugim zaupal, da je z mislimi povsem osredotočen na kralje. Več o aktualnem stanju v klubu, bitki za končnico, strelski formi in še čem pa boste izvedeli v športnem delu oddaje 24ur. Slovenski igralec v severno ameriški poklicni hokejski ligi NHL Anže Kopitar si želi, da bi letos aprila igral v končnici s svojo ekipo Los Angeles Kings, če pa se to ne bo zgodilo, pa bo zanesljivo zaigral za slovensko reprezentanco na svetovnem prvenstvu divizije I, ko si bo Slovenija skušala zagotoviti vrnitev v skupino A. "To se ne bo vedelo do zadnjega trenutka. S Kingsi imamo zadnjo tekmo rednega dela sezone 7. aprila. Če bo končnica, potem ne bo časa za svetovno prvenstvo. Če ne, pa bomo videli. Moje misli so usmerjene v Kingse in mislim na naslednjo tekmo," je v soboto, po porazu proti newyorškim otočanom na Long Islandu povedal Kopitar, ki pa se je davi veselil nove zmage v Dallasu. Moštvo Los Angeles Kings je podobno kot v celi seriji zadnjih gostovanj tudi v soboto v New Yorku celotno tekmo napadalo in bilo boljši nasprotnik, vendar pa tega ni potrdilo z zadetki in ekipa Islanders je slavila po podaljšku z 2:1. "Zadnje čase imamo probleme z dajanjem golov. Treba bo malce koncentracije usmeriti v to in dajati več golov, ker je z enim golom je težko zmagovati na tekmah," je dejal Kopitar, kar se je potem zgodilo že naslednji dan v nedeljo, ko so kralji v Dallasu premagali zvezde s 4:2 pri čemer je Kopitar prispeval dve podaji. Kralji so trenutno na lestvici zahodne konference NHL na sedmem mestu, kar jim še prinaša končnico. "Mislim, da smo znotraj osmega mesta. Treba bo igrati. Dobili smo točko. Ni dosti, je pa le nekaj in treba bo začeti nabirati 'pike'," je dejal Kopitar, ki je v letošnji sezoni doslej dosegel 17 zadetkov in imel 33 podaj, kar ga po točkah uvršča na 24. mesto med vsemi igralci v ligi. S svojo igro doslej sicer ni povsem zadovoljen. "Zadnjih nekaj tednov je malce boljše, kot je bilo. Vendar še vedno ni tako dobro, da ne bi bilo lahko še bolje. Treba se bo skoncentrirati, pripraviti za naprej in igrati po najboljših močeh," pravi Kopitar, ki ima pogodbo s kralji podaljšano še za štiri leta. Kot kaže se bodo kralji letos uvrstili v končnico in Slovenija se bo morala na domačem hokejskem svetovnem prvenstvu prve divizije v Ljubljani skušati prebiti med najboljše na svetu brez Kopitarja.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Damjan Žibert

"Vzdušje na prvenstvu bo brez dvoma dobro, kot vedno doslej. Mislim, da ima reprezentanca zelo dobre možnosti, da se uvrsti v skupino A. Če bodo fantje pokazali takšno igro, kot lani na svetovnem prvenstvu, potem ne bi smelo biti nobenega problema," je dejal Gorenjec. Na vprašanje ali kaj pogreša Slovenijo, je odgovoril, da to pogreša vsak. "Imam srečo, da je punca z mano in starši. Pa brat je v Iowi in kdaj pa kdaj pride v Los Angeles. Ker smo vsi skupaj, mogoče ni tako težko, ampak prijatelji so še zmeraj vsi v Sloveniji in jih je lepo videti poleti, ko se vrnem," je povedal. Kopitar je lani s prijatelji organiziral dobrodelni turnir v golfu na Bledu, kar namerava letos ponoviti. "Turnir je načrtovan za 30. junija in upam, da se bo to sedaj dogajalo vsako leto, ker je to enostavno dobra stvar. Mene zelo veseli delati take stvari," pravi Kopitar, ki tudi sicer spremlja dogajanje v slovenskem hokeju, tudi zadnje dogodke v Podmežakli. Hokejski klub Acroni Jesenice je imel letos težave s poravnavanjem dolgov do igralcev, zaradi česar je nekaj časa grozil celo izpad iz lige EBEL. "To ni nič novega. Ne vem koliko let že, kar se jaz spomnim, so bili problemi. A nisem vpleten v to in tudi ne poznam podrobnosti. Upam, da se bodo zadeve uredile. Za Jesenice vsi vemo, da so hokejsko mesto. Ne vem kaj bo na Jesenicah, če ne bo hokeja in res upam, da se bo vse uredilo," je povedal Kopitar.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anothaone
15. 02. 2012 00.00
drz se ti koncnice pa prpel Kingse do Stanleya
neziie
13. 02. 2012 16.22
+4
Po pravic je bolš da igra končnico.Za letošnjo vrnitev med elito ga ne rabmo tolk nujno kot kasnej.
wsharky
13. 02. 2012 13.02
+3
....Kopitar bo nastopil za reprezentanco, če ne bo igral v končnici NHL .... he he he ... ja to bo dan ... saj hokejska zveza nima denarja za zavarovanje v primeru poskodbe ... cista namjestaljka ... he he he ...
freiburg611
13. 02. 2012 14.49
+1
freiburg611
13. 02. 2012 18.11
+3
me zanima s cim sem bil delezen minusov sigurn od kakih brezveznikov ki nimajo pojma od športa,,anže ti si car
ILoveGaming
13. 02. 2012 12.38
+2
nevem zakaj se ne dogovoorijo te američani pa evropejci da bi blo o bl narazn no....da bi pol lahko usi najbolši igral skos...to brezveze eni tm eni tle...on pol nebo nikol igrau za slovenijo če bo šu recimo v pengvinse al pa washington....mogl bi se dogovorit...
ILoveGaming
13. 02. 2012 12.35
+2
ja sej na kratko...nebo igral....
lisec3
13. 02. 2012 12.34
+1
igral bo za Republiko Gorenjsko
lisec3
13. 02. 2012 12.33
-3
tam pod "državlanstvo" niso bile neprimerne besede, pa ste jih brisali!
lisec3
13. 02. 2012 12.32
-9
me zanima će ima pasoš (potni list), osebno izkaznico????in kaj piše na teh listinah? kaj pa naj napišem, da bo primerno??? kaj bo pisalo na mrliškem listu? Državljanstvo: Če ni Slovenc ne more igrat za Slovenijo!!!!!
freiburg611
13. 02. 2012 12.45
+7
ah lisec3 maš kr taprav vzdevek ,,tud če se kingsi ne uvrstijo je tukaj še največje vprašanje zavarovanje ki ni majhno,,,,,upam pa da bo igral ker je car
guner83
13. 02. 2012 11.28
+19