Hokej

VIDEO: Kopitar in druščina vpisali še tretjo ničlo, Detroit pa novo zmago

Los Angeles, 14. 10. 2015 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji dvakratni prvaki lige NHL, Los Angeles Kings, niso najbolje začeli nove sezone lige NHL. Tudi na tretji tekmi na domačem ledu so vpisali poraz. Tokrat so bili s 3:0 boljši Vancouver Canucks. Kralji so brez osvojene točke skupaj z Edmonton Oilers pri repu pacifiške skupine.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning
    02:13
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens
    01:48
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens
Marian Gaborik
Marian Gaborik FOTO: Reuters

Slovenski hokejski reprezentant v vrstah Los Angelesa Anže Kopitar je dvakrat streljal v okvir vrat, a ploščica ni zatresla mreže. Prva zadetka so gostje iz Vancouvra dosegli v drugi tretjini, vratarja domačih Jonathana Quicka je najprej v 26. minuti premagal Adam Cracknell, v 34. minuti pa je na 2:0 povišal Alexander Edler. Izid 3:0 je z golom v nebranjeno mrežo postavil Derek Dorsett nekaj manj kot tri minute pred koncem. Kralji so bili strelsko v povsem podrejenem položaju, kar kaže tudi razmerje v strelih na gol, ki so ga s 26:15 prepričljivo dobili kanadski gostje. Vratar hokejistov iz Britanske Kolumbije Ryan Miller je ubranil vseh 15 strelov domačih na gol za karierni še 36. shutout, domači vratar pa je ubranil 23 strelov gostov. Kopitarja in druščino do konca tedna čakata še dve tekmi doma, v noči na soboto bodo gostili Minnesoto, v noči na ponedeljek pa Colorado.

V ligi NHL so v noči na sredo odigrali devet tekem, na katerih so kar na sedmih slavila gostujoča moštva, le na dveh v Detroitu in Dallasu pa so bili uspešnejši domači hokejisti.

Izidi:
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks  0:3
Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens  2:3
New Jersey Devils - Nashville Predators 1:3
New York Rangers - Winnipeg Jets 1:4
Washington Capitals - San Jose Sharks 0:5
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 1:4
Calgary Flames - St. Louis Blues 3:4
Detroit Red Wings - Tampa Bay Lightning 3:1
Dallas Stars - Edmonton Oilers 4:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
14. 10. 2015 15.02
-1
Los Angeles pred Kopitarjem ni videl Stanleya, pa zdaj hočejo kar vsako leto. Ne gre. Anže čas je , da zamenjaš dokaj gnilo razmišljanje v klubu , če ti ne ponudijo res velikega denarja, ki ga zaslužiš.
asdfghjklqwertz
14. 10. 2015 16.05
-2
on živi za klub in hokej, ne za denar ...