Hokej

VIDEO: Kopitar: Idealno bi bilo dati pet ali šest golov, ampak pridejo tudi take tekme

Bled, 30. 08. 2016 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./D.S./STA
Komentarji
2

Slovenski hokejisti so izgubili prijateljsko tekmo, na generalki pred olimpijskimi kvalifikacijami je bila boljša Italija. Anže Kopitar zagotavlja, da ni razloga za skrb, bo pa treba odigrati brez napak, če želijo na OI 2018. Selektor Nik Zupančič je objavil seznam potnikov v Minsk, s seznama je črtal tri napadalce in dva branilca.

Več videovsebin
  • Izjava Anžeta Kopitarja po prijateljski tekmi z Italijo
    01:51
    Izjava Anžeta Kopitarja po prijateljski tekmi z Italijo
  • Izjava selektorja Nika Zupančiča po prijateljski tekmi z Italijo
    01:59
    Izjava selektorja Nika Zupančiča po prijateljski tekmi z Italijo

Slovenski hokejisti se bodo v Minsku v kvalifikacijah borili za nastop na olimpijskih igrah, ki jih bo gostila Južna Koreja leta 2018. Od 1. do 4. septembra se bo Slovenija merila z domačini Belorusi, Poljaki in Danci, na OI vodi le prvo mesto. Risi so včeraj na Bledu odigrali edino prijateljsko tekmo pred turnirjem, po podaljšku so izgubili z Italijo (1:2). A izid ne pove vsega, saj je bila Slovenija precej boljši tekmec, o tem priča tudi razmerje v strelih (34:9). Risi nizso izkoristili številnih priložnosti, tudi ob prednosti igralca več. Po tej tekmi je selektor Nik Zupančič naredil kadrovski rez: v Minsk ne bodo šli branilca Žiga Pavlin in Klemen Pretnar, ter napadalci Eric Pance, Andrej Hebar in Žiga Pešut.

Slovenske hokejiste v Minsku čaka težka naloga.
Slovenske hokejiste v Minsku čaka težka naloga. FOTO: Damjan Žibert
"Težko je primerjati, a po rankingu in prejšnjih izkušnjah je Italija primerljiva s Poljsko. Danska in Belorusija pa sta verjetno kakovostnejši. Nobena pa ne bo igrala tako zaprto, kot so Italijani. A to je bil njihov načrt in so ga maksimalno izkoristili," je primerjavo med Italijani in tekmeci na turnirju iskal Zupančič. Pred odhodom pa Slovence čaka še nekaj dela: "Na teh dveh treningih bo poudarek na učinkovitosti in zadevanju. Gre za koncentracijo. Lahko iščemo izgovore, a to je naša služba, zadetke je treba dosegati, če želiš zmagovati na takšnih tekmah. Z enim bo premalo," pravi Zupančič.

Prvi zvezdnik slovenske ekipe Anže Kopitar pa meni, da tekmeci niso pomembni, pomembna je Slovenija: "Nekaj stvari lahko še popravimo. Idealno bi bilo dati pet ali šest golov, ampak pridejo tudi takšne tekme. Na turnirju bomo morali odigrati maksimalno. Vemo, da smo dovolj kakovostni, moramo pa igrati na sto odstotkih, kar bo manj, najbrž ne bo dovolj. Želja je velika, imamo že izkušnje, tja gremo z visoko dvignjenimi glavami."

Slovenija bo prvo tekmo na turnirju v Minsku igrala v četrtek, 1. septembra ob 14. uri s Poljsko, dan pozneje ob isti uri z Dansko, v nedeljo pa bo zadnji krog, v katerem se bo Slovenija ob 16. uri pomerila z domačini Belorusi.

Selektor Nik Zupančič
Selektor Nik Zupančič FOTO: Damjan Žibert

V postavi za Minsk so: 
vratarji Robert Kristan, Gašper Krošelj in Luka Gračnar, branilci Blaž Gregorc, Luka Vidmar, Mitja Robar, Miha Štebih, Sabahudin Kovačevič, Jurij Repe, Aleš Kranjc in napadalci Anže Kopitar, Jan Muršak, Robert Sabolič, Marcel Rodman, Jan Urbas, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aleš Mušič, Žiga Pance, Miha Verlič, Nik Pem, Žiga Jeglič in Rok Tičar.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mkmorfius
30. 08. 2016 11.29
S tako posadko ne bi smelo biti težav...
hockeyfan
30. 08. 2016 10.50
+7
Fantje le korajžno. Se bo odprlo, boste videli. Igrajte svojo igro, katero znate....držim pesti.