Hokej

VIDEO: Kindl v podaljšku zagotovil zmago Detroitu

Toronto, 07. 11. 2015 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so ponoči odigrali šest tekem. V Torontu, ki ga vodi nekdanji trener Detroita Mike Babcock, so gostovala rdeča krila. Zmagoviti gol je v podaljšku dosegel Kindl (2:1). Anaheim je premagal Columbus (4:2)

Detroit Red Wings je zmagal pri najslabši ekipi lige NHL Toronto Maple Leafs po podaljšku z 2:1 z golom Jakuba Kindla. Toronto od letošnje sezone vodi nekdanji trener Detroita in tudi kanadske reprezentance Mike Babcock. Pomemben mejnik je dosegel Henrik Zetterberg, ki je zabil v prvi tretjini in skupno vpisal svoj še 300. karierni zadetek. Pred tekmo je bilo svečano v Torontu, saj so predstavili nove člane Hokejske hiše slavnih. Med njimi sta bila tudi nekdanja igralca Detroita Sergej Fedorov in Nicklas Lidstrom.

Neposredni tekmeci Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja hokejisti Anaheim Ducks so doma premagali Columbus s 4:2. Kapetan racmanov Ryan Getzlaf je na prvi tekmi po vrnitvi na led po operaciji slepiča vpisal kar tri podaje. Anaheimu v tej sezoni ne gre po načrtih. Na 13 tekmah so vpisali komaj štiri zmage in imajo šest točk manj od vodilnih kraljev.

Los Angeles bo v noči na soboto gostil hokejiste s Floride. Kopitarjevi kralji ostajajo na vrhu v pacifiški skupini z osmimi zmagami. Šestnajst točk si delijo z Vancouver Canucks, tretji v skupini so hokejisti San Jose Sharks, ki imajo dve točki manj.

Aktualni prvaki lige NHL so izgubili v gosteh pri New Jersey Devils z 2:4, vodilna ekipa centralne skupine Dallas Stars je za drugo zmago po vrsti premagala Carolina Hurricanes s 4:1. Zmagoviti val so zajahali tudi hokejisti New York Rangers, ki so s četrto zmago po vrsti, z 2:1 so ugnali Colorado Avalanche, prevzeli vodstvo v metropolitanski skupini. Za petami rangerjev so tekmeci iz skupine Pittsburgh Penguins, ki so zmagali še šestič zaporedoma, ko so z 2:1 premagali Edmonton Oilers.

Izidi:
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets   4:2
Colorado Avalanche - New York Rangers   1:2
Edmonton Oilers - Pittsburgh Penguins   1:2
Toronto Maple Leafs - Detroit Red Wings 1:2 (podaljšek)
New Jersey Devils - Chicago Blackhawks  4:2
Carolina Hurricanes - Dallas Stars      1:4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.