Hokej

VIDEO: Kopitar prispeval točko, Kanada tudi proti Evropi pokazala izjemno moč

Toronto, 22. 09. 2016 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Dvoboj hokejskih reprezentanc Kanade in Evrope na svetovnem pokalu je bil dvoboj za prvo mesto v skupini. Boljši so bili Kanadčani, tudi prvi favoriti za končno zmago, zmagali so s 4:1. Pri edinem golu Evrope je podajo vpisal Anže Kopitar. Na drugi tekmi večera je Severna Amerika premagala Švedsko (4:3).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Kanada - Evropa
    02:33
    Vrhunci tekme Kanada - Evropa
  • Vrhunci tekme Švedska - Severna Amerika
    02:38
    Vrhunci tekme Švedska - Severna Amerika

Dvoboj v Torontu med Kanado in Evropo je bil prestižnega značaja, saj sta si obe moštvi že zagotovili nastop v polfinalu svetovnega pokala. Kanada, ki je prvi favorit za končno zmago, si je zagotovila prvo mesto v skupini in ostaja brez poraza. Kanadčani so dobili vse tri dosedanje tekme v skupini, nazadnje tudi proti Evropi s kapetanom Anžetom Kopitarjem na čelu. Hokejisti z javorjevim listom na dresu so bili boljši s 4:1 in imeli precejšnjo premoč, o čemer priča tudi razmerje v strelih (46:20).

Dva gola je dosegel Jonathan Toews, po enega pa Sidney Crosby in Logan Couture. Za Evropo je gol dosegel Marian Hossa na začetku druge tretjine znižal, podajo je prispeval Anže Kopitar, ki je v dobrih dvajsetih minutah na ledu dvakrat streljal na gol. Evropa

Ekipa Severne Amerike je po podaljšku s 4:3 premagala Švedsko, odločilni gol je dosegel Nathan MacKinnon. Švedi so z osvojeno točko osvojili prvo mesto v njihovi skupini, Severna Amerika pa bo za preboj v polfinale potrebovala pomoč Fincev, ti bi morali premagati Ruse. Če zmaga Rusija, se bo uvrstila v polfinale. Švedi so že po minuti in 35 sekund zaostajali z 0:2, po prvi tretjini pa je Severna Amerika vodila s 3:2. V drugi tretjini ni bilo golov, Patrik Berglund je v tretji izenačil, kar je bilo za Švede dovolj. Severno Američani pa so si zmago zaslužili, saj je Skandinavce skozi vso tekmo reševal Henrik Lundqvist, zbral je kar 45 obramb.

Vratar Evrope Jaroslav Halak
Vratar Evrope Jaroslav Halak FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklqwertz
22. 09. 2016 15.57
+0
To je jasno kot beli dan, da bodo Kanadčani na koncu zmagali ... Ne vem kako se pol igra finale, ampak verjetno Evropa in Kanada ne bo finale, ker zdaj igrata v isti skupini?
j1n
22. 09. 2016 12.58
-1
jutri pa čim prej članek o porazu lolimpije..