Hokej

VIDEO: Torpedo je dovolj velik za dva risa: Muršak pravi, da bodo Jegliča Rusi postavili v vrsto

Ljubljana, 02. 05. 2017 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V zadnjih dneh reprezezentančnih priprav v Rusiji na hokejsko svetovno prvenstvo sta nove delodajalce našla tudi dva od glavnih slovenskih adutov. Jan Muršak in Žiga Jeglič bosta na klubski ravni ostala v Rusiji, odslej pa bosta soigralca pri klubu iz lige KHL Torpedo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Upam, da sem se odločil za pravo spremembo. Želel sem si spremembe, čeprav sem si po eni strani želel tudi ostati v Moskvi," je ob sklenitvi novega sodelovanja v videu Hokejske zveze Slovenije (HZS) dejal novi igralec Torpeda in dosedanji član CSKA Jan Muršak, ki pravi, da ga je Moskva nekoliko razvadila, a je prepričan, da se bo tudi v novi sredini dobro znašel: "A verjamem, da je tudi Nižnji Novgorod lepo mesto. Tam celotno mesto živi za hokej, kar bo zanimiva izkušnja."

Muršak je tudi malce v šali podražil bodočega soigralca: "Katera koli ekipa v Rusiji je dovolj velika za dva risa. Dobro se razumeva, včasih je malo tečen, malo je otročji, ampak sem se ga navadil, verjamem pa, da ga bodo Rusi postavili v vrsto in mu povedali, kaj lahko in kaj ne."

"Nikoli ne veš, kako bo v novem klubu. A mislim, da je to dobro za naprej in da bo šla kariera naprej. Veliko fantov je igralo v Rusiji in so mi povedali, da je živeti v Rusiji povsem drugače kot tam samo igrati tekme. To bo sprememba in izziv," pa je dejal novinec v Rusiji Žiga Jeglič, dosedanji član bratislavskega Slovana, ki je pogodbo sicer sklenil že pred časom, a so morali z objavo počakati do 1. maja.

Slovenska izbrana vrsta pa končuje zadnjo etapo priprav v ruskem Sankt Peterburgu. Dopoldne so imeli risi še zadnji trening na ledu, potem pa se bodo vrnili domov, kamor bodo prispeli v poznih nočnih urah. V sredo je trenerski štab reprezentantom namenil prost dan, že v četrtek pa bodo z brniškega letališča odpotovali v francosko glavno mesto na prizorišče svetovnega prvenstva elitne skupine.

Slovenska reprezentanca bo tako ob začetka uradnih priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije imela za seboj 35 dni na ledu. V tem sklopu je odigrala šest prijateljskih tekem, na katerih je dosegla štiri zmage, en poraz v rednem delu srečanja in en poraz po kazenskih strelih. Skupaj je zabila 20 golov, prejela pa 15.

Jan Muršak se iz CSKA seli v Torpedo.
Jan Muršak se iz CSKA seli v Torpedo. FOTO: Damjan Žibert
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.