Hokej

FOTO in VIDEO: Hokejski in drsalni spektakel na prostem tokrat pred parlamentom

Ljubljana, 02. 12. 2014 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/N.P.
Komentarji
11

Ljubljani se obeta nov zanimiv hokejski in drsalni dogodek pod milim nebom. Potem ko so Olimpijini hokejisti januarja lani igrali na prostem na starem bežigrajskem stadionu, se bodo tokrat preselili na nekoliko imenitnejšo lokacijo, na prenovljeni Trg republike.

Prireditelji dogodka, HDD Olimpija in podjetje Lucky Luka, so vse podrobnosti razkrili na današnji novinarski konferenci v dvorani Tivoli. Svoje domovanje pod Rožnikom bodo zmaji sredi decembra za nekaj dni zapustili in se preselili pred slovenski parlament. V sklopu Pivovarna Union Ice festa, ko je uradno ime dogajanja, bodo ljubljanski hokejisti najprej odigrali dve tekmi lige Ebel (14. decembra s Fehervarjem in 16. decembra s Celovcem) ter še tekmo državnega prvenstva z ekipo Sij Acroni Jesenice 18. decembra. Ob koncu, preden bodo podrli montažno drsališče, pa bo nato januarja še tekma s Salzburžani, v ljubljanskem klubu pa se dogovarjajo še z Bolzanom za tekmo 28. decembra. Na montažnih tribunah bo prostora za 4500 gledalcev, od tega jih bo imelo 1100 sedeže, drugi pa bodo tekmo spremljali na stojiščih. Za vsako tekmo bo na voljo 3000 vstopnic, ki jih bodo v predprodaji začeli prodajati v sredo. Cene se bodo gibale od 16 evrov za posamično tekmo za stojišče do 55 evrov za paket treh decembrskih tekem na sedišču, v predprodaji bodo nekoliko cenejše. "Hitro smo se dogovorili. Že deset ali dvajset let sodelujemo pri velikih drsalnih dogodkih. Želimo nadgraditi praznični decembrski čas še s podaljšanjem dogajanja v januar in želimo ponuditi vsem, da so del tega. Tako tisti, ki bi radi uživali v hokeju, kot tisti, ki bi se radi sami preizkusili na ledu ali naredili prve korake," je o izvedbenem delu projekta povedal Luka Klasinc, nekdanji umetnostni drsalec in olimpijec, ki ima s svojim podjetjem Lucky Luka veliko izkušenj pri postavljanju začasnih drsališč po Sloveniji in na tujem.

Matjaž Sekelj
Matjaž Sekelj FOTO: Damjan Žibert

Poudaril je, da pomen tega dogodka presega zgolj hokejske tekme, saj bo drsališče ponujalo možnost udejstvovanja vsem, pri tem pa je še posebej izpostavil najmlajše. Po tekmovalni plati se zdi, da je ledeni festival prišel ob pravem času. Telemach Olimpija se po skromnem začetku sezone počasi prebuja, začela je nizati zmage in v zadnjih krogih vse bolj prepričuje s svojo igro. "Seveda bi bilo malo preveč evforično, če bi zdaj napovedovali zmage kar po vrsti. Gremo po posameznih tekmah in želimo si, da bi čim bolje izkoristili ta dogodek na prostem," pravi predsednik kluba Marko Popovič. "Gre za ogromen dogodek, ne samo za hokejiste, ampak za celo mesto. To je še korak naprej od Bežigrada, vsi pa ga že nestrpno pričakujemo. Potrudili se bomo, da točke ostanejo doma," je kapetan zeleno-belih Aleš Mušič strnil pričakovanja pred igranjem na prostem. Poseben mik bo tokratnemu izzivu dajal še obračun z Jeseničani; čeprav v zadnjih sezonah po številnih težavah gorenjskega hokeja nima več nekdanjega mika, pa derbi le ostaja derbi, meni Mušič: "Tudi Jesenice rastejo, to bo zelo dobro tako za nas kot gledalce. Pričakujem pa seveda našo zmago." Direktor kluba Matjaž Sekelj je že namignil, da bodo zmaji na tej tekmi - čeprav v DP običajno nastopajo z drugo ekipo - v polni zasedbi kot za ligo Ebel. "Zimska klasika v Celovcu ne bo edini dogodek na prostem. Ko smo vodstvu lige ponudili zamisel igranja pred parlamentom evropske države, ni bilo veliko težav z dogovarjanjem. Imeli smo nekaj možnosti, na Trgu republike pa se je priložnost za kaj takšnega ponudila šele zdaj, ko je prenovljen in statično omogoča takšne obremenitve. Vseeno pa smo se morali držati nekaterih omejitev, a z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije dobro sodelujemo," je dejal Sekelj.

Direktor je stroške ocenil na podobne kot na bežigrajskem dogodku pred skoraj dvema letoma, približno 200.000 evrov, le obratovalni bodo zaradi dlje časa postavljene ploskve višji. Večji del tribun bodo po tekmah odstranili, drsališče pa bo na voljo Ljubljančanom in obiskovalcem še šest tednov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kiki hajime
03. 12. 2014 08.26
+2
A so zmešani 16€ za eano tekmo na prostem. Glede na to, da so zadnji v EBEL nej dajo karte zasonj
wizard007
02. 12. 2014 23.35
-1
Ja, je višja cena ... kar je razumljivo. Štiri tisoč folka v centru mesta in to decembra. Ekskluziva, noro dober dogodek, jurčki ter štanti ob igrišču ... noro bo. Glede cene kart pa takole: KAC cene redni del sezone: Stojišče – €18,00 Sedišče – €28,00 zimska klasika Stojišče - €23,00 Sedišče - €29,00 (spodnji ring, kjer se slabše vidi) do €34,00 VIP sedeži: Gold club - €190,00 Platinum club - €240,00 Glede naše Slovenije ... kdo bo pri nas plačal VIP? Noben, ker vsak pričakuje, da bo zastonj prišel notri. Tisti, ki imajo si preko vezi rihtajo karte, da potem "falirajo" na VIPu.
CandySkull
03. 12. 2014 12.50
+2
Dej še primerji plače, brezposelnost, kvaliteto hokeja! Ne pa samo cen!
petervodeb
02. 12. 2014 22.50
+6
postavutev bo stala 1,3 mio evra.. kredit gre na slabo banko... menedzerji grejo na kajmane...
ghee
02. 12. 2014 21.23
+4
za 16e pogledas tekmo slo nog. lige, aba ligo in tekmo ebel lige...
Mungos2
02. 12. 2014 19.54
-1
Imajo pač denar !!!
Reporter Milan
02. 12. 2014 19.47
+6
A grejo še komu te reklame na živce ?
Eastman
02. 12. 2014 17.53
+14
Vprašajte SEKLJA ali je Pečečniku poravnal že vse dolgove, ki so nastali ko je bil ta spektakel na Plečnikovi podrtiji.Pečečnik je npr. letos poleti dejal: "To lahko v Ljubljani počnejo samo izbrani klubi, ki jih vodijo barabini, kot je Matjaž Sekelj. Naj povem, da sem dal HK Olimpija štadion zastonj, ko so odšli in prejeli denar, pa niso poravnali elektrike, ampak sem jo moral jaz. Lahko jih je sram, da verjamejo takšnemu prevarantu, kot je Sekelj".
Frejtonarca
02. 12. 2014 17.41
+2
Loh bi v Kavčičevi dvorani Vevče ...organiziral kšn turnir... tko mal za klobaso pa pivo ... pa to ...
CandySkull
02. 12. 2014 17.20
+8
16€ za karto? Sej ste na glavo padl!
konstruktor
02. 12. 2014 21.20
+4