Hokej

VIDEO: 'Golijada' v Ottawi

Ottawa, 20. 03. 2015 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Montreala so se z zmago nad Carolino s 4:0 znova prebili na vrh lige NHL, točkovno so izenačeni z Anaheimom. Carey Price je obranil vseh 31 strelov, Dale Weise pa je prispeval gol in podajo.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Ottawa Senators - Boston Bruins
    02:20
    Vrhunci tekme Ottawa Senators - Boston Bruins
  • Vrhunci tekme Minnesota Wild - Washington Capitals
    02:00
    Vrhunci tekme Minnesota Wild - Washington Capitals

"Vsi štirje napadi so nocoj res dobro igrali, česar ne morem trditi za prejšnje tekme. Lepo je, da celotno moštvo pokaže tak trud, tudi vratar je, kot vedno, branil dobro. Če si želimo priti daleč v končnici, potem morajo zadevati vse štiri napadalne linije. Druge poti ni," je po tekmi ameriškim medijem povedal Dale Weise. St. Louis, druga najboljša ekipa zahodne konference, je po kazenskih strelih z 1:2 izgubil v Winnipegu, Andrew Ladd je zadel odločilni strel. Ottawa je doma s 6:4 odpravila osmouvrščeno moštvo vzhoda Boston in se mu približala na zgolj dve točki zaostanka. Kyle Turris je pri domačih prispeval dva gola in podajo, pri gostih pa je dvakrat zadel prav v Ottawi rojeni Ryan Spooner. Odpisani Toronto je doma z 1:4 klonil proti San Joseju, Florida pa je s 3:1 odpravila sedmouvrščenega na vzhodu Detroit. Pri Floridi je 43-letni Čeh Jaromir Jagr prispeval podajo in gol, njegov 718. v ligi NHL, s čimer se je prebil na peto mesto večne lestvice.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: Reuters

Prehitel je Phila Esposita. Minnesota je doma izgubila proti Washingtonu z 2:3, Aleksander Ovečkin je za goste, šeste na vzhodu, zadel dvakrat, peta ekipa vzhodne konference Pittsburgh pa je brez Jevgenija Malkina in Patrica Hornqvista (skupaj sta v sezoni prispevala 51 golov in 62 podaj) izgubila v Dallasu z 1:2. Calgary je s 4:1 odpravil Philadelphio, novinec Johnny Gaudreau je prispeval gol in dve podaji ter se zavihtel na vrh najboljših strelcev med novinci. Šestouvrščena ekipa zahodne konference Vancouver je doma z 2:6 klonila pred Columbusom, junak tekme z dvema goloma in podajo je bil 20-letni novinec Marko Dano, hokejist, rojen v Železnem v Avstriji, sicer pa slovaški reprezentant. Prav tako je doma kljub paru zadetkov Oliverja Ekman-Larssona izgubila tudi Arizona, s 5:2 jo je odpravil Colorado.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, ko bo gostil Vancouver. Ta v zahodni konferenci - tako kot Winnipeg - trenutno devetouvrščenim kraljem beži za dve točki, Calgary za eno, najbližji zasledovalec pa je San Jose s štirimi točkami zaostanka.

Izidi:
Ottawa Senators - Boston Bruins 6:4
Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks 1:4
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 4:0
Florida Panthers - Detroit Red Wings 3:1
Minnesota Wild - Washington Capitals 2:3
Winnipeg Jets - St. Louis Blues 2:1 (kazenski streli)
Dallas Stars - Pittsburgh Penguins 2:1
Calgary Flames - Philadelphia Flyers 4:1
Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets 2:6
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 2:5

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
20. 03. 2015 16.17
+0
haha.OVI SPET NORC!!!!!