Hokej

VIDEO: Gol za Kopitarja, domači poraz za kralje po kazenskih strelih

Los Angeles, 11. 01. 2015 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Hokejisti ekipe Los Angeles Kings še niso našli zmagovalne formule na domačem ledu v letu 2015, saj so v Staples Centru izgubili tretjo zaporedno tekmo. Anže Kopitar je dosegel gol in podajo, kralji pa so izgubili proti Winnipegu po izvajanju kazenskih strelov (5:4).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Winnipeg Jets
    04:48
    Vrhunci tekme Los Angeles Kings - Winnipeg Jets
  • Vrhunci NHL tekme Philadelphia - Boston
    01:49
    Vrhunci NHL tekme Philadelphia - Boston

Moštvo Los Angeles Kings nadaljuje niz brez zmag na domačem ledu v severnoameriški hokejski ligi NHL. Kralji so vpisali še tretji zaporedni poraz, vse v letu 2015, tokrat je bilo po kazenskih strelih boljše moštvo Winnipeg Jets. Po rednem delu je bil izid 4:4, slovenski as Anže Kopitar je zadel v 1. tretjini za 1:3 ter je bil podajalec pri izenačenju 3:3. Pred tem so kralji v Staples Centru izgubili z Nashvillom in NY Rangers. Gostujoče moštvo je že po šestih minutah in 39 sekundah vodilo s 3:0. V polno so zadeli Matthieu Perreault, Little ter nato še Blake Wheeler. Kralji so se nato le zganili ter do konca tretjine vodstvo ob številčni premoči na ledu znižali na 2:3.

Prvi zadetek na tekmi za kralje je pripadel slovenskemu zvezdniku Kopitarju. Drew Doughty je z razdalje sprožil plošček proti vratom, Michael Hutchinson ga je odbil, Kopitar pa je odbitek pospravil v mrežo. Le minuto in 27 sekund kasneje je bil uspešen še Justin Williams. V drugi tretjini sta svoji nalogi odločno opravila oba vratarja, zato pa je začetek zadnje tretjine znova pripadel kraljem, junak akcije pa je bil tudi slovenski hokejist. Kopitar je ob ogradi prestregel plošček in podal pred vrata Marianu Gaboriku, ki je ploščico poslal v mrežo. Nekaj več kot sedem minut pred koncem so kralji povedli s 4:3 po zadetku Kyla Clifforda, a je minila le nekaj več kot minuta, ko je Zach Bogosian zadel za podaljšek.
Moštvo iz Winnipega je slavilo v četrti seriji kazenskih strelov, po tem ko sta v prvih treh obe mreži ostali nedotaknjeni. Bryan Little je ukanil domačega vratarja Jonathana Quicka, Mike Richards pa je zatem zgrešil in zmaga je odšla v Kanado. V strelih so bili boljši kralji (29:25), Kopitar je kot omenjeno zbral dve točki, štirikrat je streljal na gol, na ledu pa je prebil največ od vseh igralcev na tekmi (25:25).

Winnipeg je s tem prehitel Los Angeles na mestih za končnico, saj ima kanadsko moštvo zdaj 49 točk, Kralji pa eno manj na drugem mestu. Kopitarjevi kralji so z 48 točkami na četrtem mestu pacifiške skupine, za vodilnim Anaheimom zaostajajo deset točk. V razvrstitvi zahodne konference so kralji na osmem mestu. Po gostovanju Winnipega v Staples Center prihaja še ena kanadska ekipa. Toronto bo z Los Angelesom palice prekrižal v noči na torek po slovenskem času.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Izidi:
Los Angeles Kings - Winnipeg Jets 4:5 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 1:3
Minnesota Wild - Nashville Predators 1:3
Colorado Avalanche - Dallas Stars 4:3
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1:2 (podaljšek)
Arizona Coyotes - Ottawa Senators 1:5
Washington Capitals - Detroit Red Wings 3:1
Columbus Blue Jackets - New York Rangers 2:5
St. Louis Blues - Carolina Hurricanes 5:4 (kazenski streli)
San Jose Sharks - New York Rangers 1:3
Vancouver Canucks - Calgary Flames 0:1

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
11. 01. 2015 12.16
-4
kopitar pa all star sta dva pojma.ker je tolk bolših igravcov od njega da glava boli.........prosim bodmo realni slovenčki.sej je janez pa to sam vseen...............ni vrjante.prej dragič
pridnaov?ka
11. 01. 2015 09.08
-5