Hokej

VIDEO: Dvoboj bratov Subban dobil starejši P.K., Vegas po 'loteriji' odnesel zmago iz Nashvilla

Los Angeles, 09. 12. 2017 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V najmočnejšem klubskem hokejskem prvenstvu na svetu ligi NHL so ponoči odigrali pet obračunov. Tri tekme so se končale po izteku šestdesetih minut igre, dve po podaljšku, ena po kazenskih strelih. Hokejisti iz Las Vegasa so tako po "loteriji" slavili v Nashvillu (3:4), tekmo je zaznamoval tudi "dvoboj" bratov Subban.

Ljubitelji najhitrejše igre na svetu so največ golov, osem, lahko videli na obračunu v Prudential Centru v Newarku, kjer je Columbus s 5:3 odpravil domačo ekipo New Jerseyja. Rus Artemi Panarin je bil podajalec pri vseh petih zadetkih Columbusa. Šestindvajsetletni napadalec modrih jopičev iz Columbusa je s petimi podajami uprizoril najboljšo predstavo v karieri. Ruski reprezentant je izenačil kar 16 let star klubski rekord po številu doseženih podaj na eni tekmi. Nazadnje se je s takšnim dosežkom lahko pohvalil Espen Knutsen, ki je pet podaj vpisal 24. marca 2001 na tekmi proti Calgaryju.

"Seveda, da sem zelo srečen, vendar pa se ne želim preveč prepustiti čustvom, kajti že jutri nas čaka naslednja tekma in dobro se zavedam, da gre za šport, ko se kdaj zgodi, da imaš pet podaj, ki pa se ne bodo odrazile v pet golov," Panarin po izenačenju rekorda franšize ni bil evforičen. Rangers so po prvi tretjini vodili z 2:0, nato pa je Panarin v drugi pripravil tri zadetke in v zadnji tretjini še dva.

Washington vodil že po 14 sekundah tekme
V zelo izenačeni metropolitanski skupini vzhodne konference severnoameriške poklicne hokejske lige sta na vrhu s 37 točkami ekipi Columbus Blue Jackets in Washington Capitals, ki je na domačem ledu v derbiju skupine s 4:2 ugnala New York Rangers. Hokejisti iz prestolnice so povedli že po pičlih 14 sekundah obračuna v Capital One Areni, ko je Jay Beagle dosegel najhitrejši gol Washingtona v tej sezoni. Washington je znova našel zmagovalne občutke s četrto zaporedno zmago in sedmo zmago na zadnjih osmih tekmah.

Vegas Golden Knights so zmagali po kazenskih strelih.
Vegas Golden Knights so zmagali po kazenskih strelih. FOTO: AP

Dvoboj bratov Subban dobil P.K.
Precej tesno je tudi na Zahodu v centralni skupini, kjer sta na vrhu divizije s 40 točkami še vedno St. Louis Blues in Nashville Predators, ki je na domači ledeni ploskvi doživel hladno prho, saj ga je po izvajanju kazenskih strelov premagal novinec v ligi NHL ekipa iz igralniškega Las Vegasa Golden Knights (4:3). Za gostitelje so gole dosegli  Calle Jarnkrok, Viktor Arvidsson in Nick Bonino, vratar Malcolm Subban je ubranil kar 41 strelov, največ v karieri. Subban je obranil vseh šest kazenskih strelov hokejistov Nashvilla, pred tem pa je preprečil tudi bratov strel (P.K. Subban).

Zmago Vegasu je zagotovil Reilly Smith kot edini pri izvajanju kazenskih strelov, gole v rednem delu so dosegli William Karlsson, James Neal in Erik Haula. Vegas je tako prišel do 37. točke v premierni sezoni v ligi NHL za trenutno drugo mesto v razvrstitvi tihomorske divizije. Za Nashville igra starejši zvezdniški brat P.K. Subban. Brata Subban sta se prvič pomerila na tekmi v ligi NHL. Sta deseta brata, ki sta zaigrala eden proti drugemu v ligi NHL, eden v vlogi igralca, drugi v vlogi vratarja. "Res je bilo zabavno igrati proti bratu in na srečo smo bili nocoj boljši," se je po tekmi smejalo Malcolmu Subbanu.

Tri tekme od petih se niso končale po rednem delu. Chicago Blackhawks je doma strl odpor Buffalo Sabres s 3:2 po podaljšku. Tekmo je odločil Gustav Forsling. Anaheim Ducks pa je v podaljšku z 2:3 izgubil proti gostom Minnesota Wild, potem ko je zmagoviti gol prispeval Matt Dumba. Oba strelca v podaljšku sta branilca.

Kralje v nedeljo čaka dvoboj s Carolino
Vodilno ekipo zahodne konference lige NHL Los Angeles Kings tretja zaporedna tekma v dvorani Staples Center čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostili Carolino. Kapetan Kings Anže Kopitar trenutno zaseda šesto mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev po številu osvojenih točk. Kralji pa so od začetka sezone na 30 tekmah zbrali 41 točk za drugi najboljši dosežek v ligi NHL. Zgolj eno točko več ima na vrhu ligaške razpredelnice vodilna ekipa Vzhoda Tampa Bay Lightning.

Izidi:
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets   3:5
Washington Capitals - New York Rangers      4:2
Nashville Predators - Vegas Golden Knights  3:4 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres         3:2 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Minnesota Wild              2:3 (podaljšek)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.