Hokej

VIDEO: Detroit zmagal v New Jerseyu

New York, 07. 12. 2013 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so sinoči odigrali šest tekem. Polovico omenjenih tekem so dobili gostje, tako je Anaheim slavil v Chicagu, Detroit v New Jerseyju, Colorado pa v Calgaryju. Doma so zmagali Columbus, Vancouver in Carolina.

Z dvema zadetkoma razlike je zmagal Detroit na gostovanju pri New Jerseyu, gol za zmago je dosegel Johan Franzen dobrih sedem minut pred koncem tekme. Hokejisti Chicaga so izgubili v domači dvorani proti Anaheimu po kazenskih strelih z 2:3, a kljub temu zdaj sami zasedajo prvo mesto v ligi. Z osvojeno točko so prehiteli San Jose, ki je gostoval pri Carolini, gostitelji pa so se veselili zmage s 5:3. V Chicagu so bili gostje izredno učinkoviti pri izvajanju kazenskih strelov. Zadela sta Nick Bonino in Kyle Palmieri in ker so gostitelji zadeli v treh poskusih le en kazenski strel, tretjemu strelcu sploh ni bilo treba na led.

V Raleighu je San Jose v prvem delu vodil z 2:0, gostitelji pa so do zmage prišli v zadnji tretjini, ki so jo dobili s 4:1. Usodo San Joseja je 31 sekund pred koncem zapečatil Eric Staal, ki je zadel prazen nasprotni gol za končnih 5:3, ko so gostje želeli z menjavo vratarja za šestega igralca v polju priti do izenačenja. Zelo napeto je bilo tudi v Vancouvru, kjer so gledalci prav tako gledali podaljšek, za veselje na tribunah in novi dve točki kanadske ekipe proti Phoenixu pa je poskrbel Chris Higgins v četrti minuti dodatnega dela igre.

Izidi:
New Jersey Devils - Detroit Red Wings 1:3
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 4:0
Carolina Hurricanes - San Jose Sharks 5:3
Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 2:3 (po kazenskih strelih)
Calgary Flames - Colorado Avalanche 2:3
Vancouver Canucks - Phoenix Coyotes 3:2 (po podaljšku)
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.