Hokej

VIDEO: Detroit 'uničil' Los Angeles že v prvi tretjini

Detroit, 01. 11. 2014 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

V ligi NHL so sinoči odigrali štiri tekme. Los Angeles je gostoval v Detroitu in gladko izgubil (5:2). Kralji, ki so znova igrali brez poškodovanega Anžeta Kopitarja, so že po prvi tretjini zaostajali s 4:0 in so bili tokrat preslabi za razigranega tekmeca.

Ekipa Los Angeles Kings še naprej ostaja brez zmage v gosteh. V noči na soboto so kralji odigrali tretjo zaporedno tekmo v gosteh v zadnjih štirih dneh, gostovali so pri Detroit Red Wings, ki so zanesljivo zmagali s 5:2. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar tudi tokrat zaradi okrevanja po poškodbi ni stopil na led, podobno kot tudi že daj časa odsotni Marian Gaborik. Hokejisti Detroita so v domovanju Joe Louis Arena prišli še do tretje zaporedne domače zmage na krilih Gustava Nyquista in Pavla Dacjuka, ki sta vsak zadela po dvakrat, en zadetek pa je k zmagi dodal Tomas Tatar. Izkazal se je tudi domači vratar Jimmy Howard, ki je zbral 28 obramb, na drugi strani jih je Jonathan Quick zbral 30. Detroit je štiri gole v prvi tretjini dosegel v razdobju desetih minut iz le enajstih strelov, dva gola so od štirih so "zabili" ob igralcu več na ledu. Po visokem vodstu gostiteljev so kralji znižali na 4:2, a je v 59. minuti nato zaključni gol v prazno mrežo dosegel Dacjuk. Pri kraljih sta se med strelce vpisala Alec Martinez in Tyler Toffoli.

Na preostalih tekmah so Columbus Blue Jackets v domači dvorani z 1:4 klonili proti Toronto Maple Leafs, ki so le uro pred tekmo izvedeli, da so ostali brez napadalca Joffreyja Lupula, ki si je dan prej na treningu zlomil desno roko. A očitno ga niso preveč pogrešali. Najbolj sta se izkazala Daniel Winnik in Phil Kessel, ki sta k zmagi vsak prispevala po gol in dve podaji, vratar Jonathan Bernier pa je zbral 28 obramb. Tekma v Teksasu med Dallas Stars in Anaheim Ducks se je končala šele po podaljšku, ki so ga dobili gosti iz Kalifornije in zmagali z 2:1. Junak večera je bil Nate Thompson, ki je po dveh minutah in pol igre v podaljšku potisnil plošček mimo vratarja domačih Karija Lehtonena in odločil tekmo. Calgary Flames so v napeti tekmi doma s 4:3 premagali Nashville Predators, potem ko so kar tri zadetke dosegli v štirih minutah zadnje tretjine. V Alberti se je najbolj izkazal novinec Johnny Gaudreau, ki je dosegel gol in podajo.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

Izidi:
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 5:2
Columbus Blue Jackets - Toronto Maple Leafs 1:4
Dallas Stars - Anaheim Ducks 1:2 (podaljšek)
Calgary Flames - Nashville Predators 4:3
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
02. 11. 2014 09.15