Hokej

VIDEO: Montreal do gostujoče zmage v Tampi

Dallas, 17. 04. 2014 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V hokejski ligi NHLse je začel prvi krog končnice. Pittsburgh Penguins so s 4:3 premagali Columbus, Anaheim Ducks so bili prav tako s 4:3 boljši od Dallas Stars, Tampa pa je po podaljšku s 4:5 doma izgubila proti Montreal Canadiens.

Presenečenje uvodnih tekem končnice je zagotovo zmaga Montreala v gosteh pri Tampa Bay Lightning po podaljšku, ko je zmagoviti gol za goste dosegel Dale Weise. Montreal, edina kanadska ekipa v končnici, je na tekmi dvakrat zaostajala za gol, na koncu pa prišla celo do zmage. Weise je zadel po 18:08 minute igre v podaljšku, vratar Carey Price pa je v tem delu igre zaustavil devet strelov, skupno pa je zbral 21 obramb. "Ves čas tekme smo ohranili mirnost in zbranost. Igralci so na ledu pokazali vse, kar smo se dogovorili pred tekmo, na koncu pa smo bili za dobro delo nagrajeni z zmago," je po tekmi dejal trener gostov Michel Therrien. Daniel Briere je bil podajalec pri zmagovitem golu Weisa, ki je premagal vratarja Andersa Lindbacka. Slednji, ki je stopil med vratnici namesto poškodovanega Bena Bishopa, je zaustavil 39 od 44 strelov. Druga tekma serije bo na sporedu v petek. Pittsburgh, druga najboljša ekipa vzhodne konference, se je moral za zmago proti Columbusu precej potruditi.

Ben Bishop
Ben Bishop FOTO: Reuters

Gosti so namreč povedli že s 3:1, na koncu pa je najboljša ekipa metropolitanske skupine po treh golih zapored le zmagala s 4:3. To je bila za pingvine še šesta zaporedna zmaga nad modrimi jopiči to sezono. Zmagoviti zadetek je dosegel Brandon Sutter v 9. minuti tretje tretjine, že v drugi pa sta v razmaku 45 sekund zadela Beau Bennett in Matt Niskanen; oba z igralcem več na ledu. Med strelce se je vpisal še Jussi Jokinen, vratar Marc-Andre Fleury pa je tekmo končal z 31 obrambami. Za Columbus, ki tako še naprej ostaja brez zmage v končnicah prvenstva NHL, so zadeli Jack Johnson, Mark Letestu in Derek Mackenzie. Druga tekma bo na sporedu v soboto. Dallas Stars, ki prvič po letu 2008 nastopajo v končnici, so prav tako precej namučili prve nosilce zahodne konference, Anaheim Ducks, čeprav so slednji povedli že s 4:0. Junaka večera sta bila Ryan Getzlaf z golom in podajo ter vratar Frederik Andersen, ki je v svojem prvencu v končnici NHL zbral 32 obramb. Anže Kopitar bo s kralji končnico začel v noči na petek, ko bo na prvi tekmi končnice gostoval pri San Jose Sharks. "Glede na to, da nimamo prednosti domačega igrišča, bomo morali eno tekmo dobiti v njihovi dvorani. To smo že naredili, tako da vemo, kako je treba igrati, da nam to uspe. Mislim, da bo serija zelo zanimiva," je pred začetkom končnice napovedal slovenski zvezdnik.

Izidi, končnica NHL:
- vzhod, 1. krog:
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 4:5
- Montreal v zmagah vodi z 1:0;

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 4:3
- Pittsburgh v zmagah vodi z 1:0;

- zahod, 1. krog:
Anaheim Ducks - Dallas Stars 4:3
- Anaheim v zmagah vodi z 1:0;

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Green Bee
17. 04. 2014 14.58
danes pa avalanche!
+1
Dragi moderator, uspešen pogovor s tvojo šefico ti želim.
orkan24kur
17. 04. 2014 09.07