Hokej

VIDEO: Colorado presenetil prvake v Pittsburghu

Pittsburgh, 12. 12. 2017 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Aktualni prvaki lige NHL so doživeli nepričakovan poraz na domačem ledu. Colorado je odnesel točke po tesni zmagi z 1:2. Zmage so se veselili tudi hokejisti NY Islanders, otočani so na domačem ledu ustavili Ovečkinov Washington, zmagali so s 3:1.

Več videovsebin
  • Vrhunci NHL tekme Pittsburgh - Colorado
    02:10
    Vrhunci NHL tekme Pittsburgh - Colorado
  • Vrhunci NHL tekme NY Islanders - Washington
    02:52
    Vrhunci NHL tekme NY Islanders - Washington

Pittsburgh Penguins, dvakratni zaporedni branilci naslova v hokejski ligi NHL, so v domači dvorani doživeli poraz. Gostujoči Colorado Avalanche so namreč zmagali z 2:1, odločilni zadetek je v zadnji tretjini dosegel branilec Mark Barberio. Izkazal se je tudi gostujoči vratar Jonathan Bernier, ki je zaustavil kar 39 strelov. Poleg Barberia je končni izid z golom v prazno mrežo zapečatil Blake Comeau, ki je zadel proti svoji nekdanji ekipi. Edini gol za gostitelje je v zadnji minuti tekme dosegel Phil Kessel.

Halak ustavil Ovečkinov Washington
New York Islanders so s 3:1 premagali Washington, gole za zmagovalce so dosegli Brock Nelson, Andrew Ladd in John Tavares, vratar Jaroslav Halak je ustavil 31 strelov. "Enostavno sem se na ledu počutil dobro. Seveda bi bilo še lepše, če bi mi uspelo zakleniti svoja vrata, a zmaga je le zmaga. Danes smo vsi uživali na ledu in vsak je prispeval svoj košček k zmagi," je po tekmi dejal Halak.

Tekmo med New York Rangers in Dallas Stars so v Madison Square Gardnu odločili šele kazenski streli; z 2:1 so zmagali gosti, ko je bil uspešen Jason Spezza. V ameriški avtomobilski prestolnici so domači Detroit Red Wings po podaljšku z 1:2 klonili proti Florida Panthers, za katere je odločilni zadetek dosegel branilec Mike Matheson, ki je zadel sploh prvič v sezoni

Anže Kopitar bo s svojo ekipo Los Angeles Kings na led spet stopil danes ponoči, ko bo gostoval pri New Jersey Devils.

Sidney Crosby je s pingvini ostal praznih rok.
Sidney Crosby je s pingvini ostal praznih rok. FOTO: AP

Izidi:
Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche    1:2
New York Islanders - Washington Capitals    3:1
New York Rangers - Dallas Stars             1:2 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Florida Panthers        1:2 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks           5:1
Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes         3:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.