Hokej

VIDEO: Calgary uspešen v Detroitu, Pittsburgh pa v Anaheimu

Detroit, 07. 03. 2015 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Vodilna ekipa hokejske lige NHL Anaheim Ducks je morala v noči na soboto priznati premoč Pittsburgh Penguins z 2:5. Rački predvsem niso našli recepta, kako ustaviti Patrica Hornqvista, ki je dosegel dva gola. Calgary je zmagal v Detroitu (5:2).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Calgary Flames
    01:44
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Calgary Flames
  • Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Minnesota Wild
    01:22
    Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - Minnesota Wild

Patric Hornqvist je za Pittsburgh dvakrat zadel v drugi tretjini, poleg njega pa so se med strelce vpisali še Jevgenij Malkin, Blake Comeau in Sidney Crosby. Na tekmi so se sicer trije nekdanji člani račkov vrnili v svoje nekdanje mesto igranja, med njimi Chris Kunitz in Daniel Winnik, prav tako pa tudi Ben Lovejoy, ki je sredino zamenjal šele v ponedeljek. "Anaheim je bil zame poseben kraj. Danes, ko sem se peljal na tekmo, sem šel mimo svoje nekdanje hiše v Newportu in čustva so naredila svoje. Potem sem se spet zbral in danes zaigral poln adrenalina. Vknjižili smo zmago, fantje so res dobro igrali, vesel sem," je po tekmi povedal Lovejoy. V golu Pittsburgha se je izkazal Thomas Greiss, ki je ubranil 27 strelov. Gola za Anaheim sta šele v zadnji tretjini prispevala Tomas Fleischmann in Corey Perry.

V ostalih tekmah so New Jersey Devils z 2:3 izgubili proti Columbus Blue Jackets, z enakim izidom so Ottawa Senators premagali Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes so z 1:3 klonili proti Minnesota Wild, Detroit Red Wings pa proti Calgary Flames z 2:5. Ena tekma se je končala po kazenskih strelih, Chicago Blackhawks so Edmonton Oilers ugnali z 2:1.

Izidi:
New Jersey Devils - Columbus Blue Jackets 2:3
Ottawa Senators - Buffalo Sabres 3:2
Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers 2:1 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 1:3
Detroit Red Wings - Calgary Flames 2:5
Anaheim Ducks - Pittsburgh Penguins 2:5
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.