Hokej

VIDEO: Branilci naslova na pragu finala

Pittsburgh, 22. 05. 2017 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilci naslova v hokejski ligi NHL Pittsburgh Penguins so le še zmago oddaljeni od uvrstitve v finale. V tretji tekmi konferenčnega finala na vzhodu so premagali Ottawo kar s 7:0 in povedli v seriji na štiri zmage s 3:2. Vratar domačega moštva Matt Murray je zaustavil 25 strelov gostov za še drugi karierni shutout v končnicah.

Pittsburgh Penguinsi so na pragu nove uvrstitve v veliki finale lige NHL.
Pittsburgh Penguinsi so na pragu nove uvrstitve v veliki finale lige NHL. FOTO: AP

Zmagovalec tega obračuna se bo v finalu, ki se bo začel 29. maja, srečal z boljšim iz serije med Anaheim Ducks in Nashville Predators, kjer slednji vodi s 3:2. Pingvinom se nasmiha še drugi zaporedni finale, potem ko so lansko sezono kronali z osvojenim Stanleyjevim pokalom. Serijo lahko končajo že v noči na sredo v gosteh v Ottawi. Že po prvi tretjini je bil izid 4:0 za domače pingvine. Navijače na tribunah razprodane dvorane PPG Paints Arena je najprej dvignil na noge Olli Määttä v deveti minuti. Le štiri minute kasneje je sledil gol, pod katerega se je ob power playu vpisal kapetan Sydney Crosby. Do konca tretjine sta zadela še Bryan Rust in Scott Wilson. Na tekmi je zadelo kar sedem različnih igralcev. Kanadčanom iz Ottawe ni pomagala niti zamenjava čuvaja mreže. Po prejetih štirih zadetkih je ledeno ploskev zapustil Craig Anderson, ravno ob njegovem 36 rojstnem dnevu. A je tudi pomožni vratar Mike Condon prejel gol že po manj kot dveh minutah na ledu. V drugi tretjini je za vodstvo 5:0 poskrbel Matt Cullen, v tretji tretjini pa sta ob moštveni premoči na ledu zabila še Phil Kessel in Trevor Daley. "Smo ena takšna skupina z veliko samozavesti. Vemo, kaj zmoremo. Seveda, sedem golov je veliko, ampak po drugi strani vemo, da imamo dovolj izkušenj in da med nami vlada posebna kemija, tako da nas takšna premoč niti ne preseneča," je kipel od samozavesti Finec Määttä.

Za "metlo" je veliko pripomogel vratar Pittsburgha Matt Murray, ki je imel po koncu redne sezone težave s poškodbo. "Res smo naredili dobro delo," je dejal Murray.

Izid, vzhod, finale:
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 7:0 (Pittsburgh vodi s 3:2 v zmagah)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.