Hokej

VIDEO: Branilci naslova na kolenih v Raleighu

Raleigh, 27. 01. 2016 08.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Chicaga, druge najboljše ekipe lige NHL in branilci naslova, so doživeli visok poraz. V gosteh pri Carolini so izgubili z 0:5, pri čemer je Riley Nash dosegel dva zadetka. Kljub temu Chicago ostaja najboljša ekipa zahodne konference.

Patrick Kane
Patrick Kane FOTO: AP

"Od začetka je bilo očitno, da smo v težavah. Izgubili smo vsak dvoboj na ledu," je dejal trener Chicaga, ki je izgubil tri od zadnjih štirih tekem, Joel Quenneville. Carolina je že v prvi tretjini povedla s 3:0, zadetke na tekmi pa so prispevali vsi napadi. "Ko tako igrajo vse štiri linije, potem smo dobro moštvo," je povedal strateg desete ekipe vzhoda Bill Peters. Na drugih tekmah je Boston doma izgubil proti Anaheimu z 2:6, slednji je zmagal petič na zadnjih šestih obračunih, Corey Perry pa je prispeval gol in podajo, Pittsburgh je z 2:0 odpravil New Jersey za tretjo zaporedno zmago, Montreal pa je z 2:5 klonil pred najslabšim v ligi Columbusom. Ottawa je z 2:3 izgubila proti Buffalu, pri čemer je novinec Jack Eichel dosegel dva zadetka za zmagovalce, ki so prekinili niz treh porazov, Florida, najboljše moštvo atlantske skupine in drugo najboljše v vzhodni konferenci, pa je s 5:1 ugnala Toronto. Winnipeg, zadnji v centralni skupini, je s 5:2 odpravil Arizono, junak pa je bil še en novinec, 19-letni Danec Nikolaj Ehlers, ki je prvič dosegel tri zadetke na tekmi. "Super je, da mi je uspelo doseči tri gole, toda bolj pomembno je to, da smo pred premorom zmagali," je povedal Ehlers, ki mu je trikrat podal Blake Wheeler. Dustin Byfuglien je dodal dva gola in podajo. Vancouver je z 1:2 izgubil proti Nashvillu, San Jose, najbližji zasledovalec Los Angelesa Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini, pa je s 6:1 premagal Colorado. Joe Thornton je z dvema podajama dosegel že svojo 1300. točko v NHL in je 33. hokejist s takšnim dosežkom v zgodovini lige. "V karieri sem igral s številnimi dobrimi soigralci. Tako prideš do takšnega dosežka," je skromno pripomnil 36-letni Thornton.

Izidi:
Boston Bruins - Anaheim Ducks                2:6
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils      2:0
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks     5:0
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets   2:5
Ottawa Senators - Buffalo Sabres             2:3
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs       5:1
Winnipeg Jets - Arizona Coyotes              5:2
Vancouver Canucks - Nashville Predators      1:2
San Jose Sharks - Colorado Avalanche         6:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.