Hokej

VIDEO: Anisimov s prvim hat-trickom v karieri končal niz NY Rangers, rdeča osmica v golu Calgaryja

Detroit, Chicago, Anaheim, 16. 11. 2017 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Artem Anisimov je s tremi goli v zadnji tretjini pomagal ekipi Chicago Blackhawks do izdatne zmage nad New York Rangers (6:3), medtem ko so Calgary Flames doživeli pravo blamažo pri Detroit Red Wings (8:2). Omenjeni dvoboj je zaznamoval tudi vsesplošni pretep.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - New York Rangers
    04:41
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - New York Rangers
  • Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Calgary Flames
    03:17
    Vrhunci tekme Detroit Red Wings - Calgary Flames
Pretep med člani Calgaryja in Detroita je bil črna pika sicer izvrstnega večera v motornem mestu.
Pretep med člani Calgaryja in Detroita je bil črna pika sicer izvrstnega večera v motornem mestu. FOTO: AP

Hokejisti New York Rangers so v severnoameriški ligi NHL tokrat gostovali v vetrovnem mestu pri Chicago Blackhawks. Lanski finalisti prvenstva NHL so zmagali s 6:3 in tako Newyorčanom po šestih zaporednih zmagah prizadejali prvi poraz. Junak večera je bil Artem Anisimov, ki je k zmagi prispeval tri gole. Anisimov je dosegel prvi hat-trick v karieri in to prav proti svoji nekdanji ekipi. Vse tri zadetke je dosegel v zadnji tretjini, izkazal se je tudi Nick Schmaltz, ki je zbral tri podaje, skupaj pa so črni jastrebi ohladili eno najbolj vročih ekip prvenstva ta čas, ki ji je uspel najdaljši zmagoviti niz to sezono v NHL, a se je zaustavil pri šestih zmagah. Po enkrat so za zmago zadeli še Alex DeBrincat, John Hayden in Jonathan Toews, vratar Corey Crawford pa je zbral 25 obramb. Rick Nash je za Newyorčane zbral gol in podajo, med strelce pa sta se vpisala še Kevin Hayes in Mika Zibanejad. Detroit Red Wings so z 8:2 premagali Calgary Flames, Anaheim Ducks pa so bili s 4:2 boljši od naslednjih tekmecev Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, Boston Bruins. Izkazala sta se Josh Manson in Nick Ritchie, ki sta vsak k zmagi prispevala po gol in podajo, Kevin Roy pa je proti kosmatincem dosegel svoj prvi zadetek v NHL. Vratar John Gibson je zbral 39 obramb, tekmo pa je zaznamoval tudi jubilejni 1000. nastop NHL za Antoina Vermetta, ki je k zmagi dodal podajo.

Za goste, ki so doživeli še četrti zaporedni poraz, sta zadela Danton Heinen in Noel Acciari, vratar Tuukka Rask pa je zaustavil 23 strelov. Kopitar, kapetan kraljev, ki so v domači dvorani Staples Center izgubili tri tekme zapored, bo s soigralci vnovič na ledu v domači dvorani, kjer jih pričakuje obračun z Boston Bruins. Ti so izgubili zadnje štiri tekme, tokrat so klonili v soseščini Los Angelesa pri Anaheim Ducks (2:4).

Izidi:

Detroit Red Wings ‒ Calgary Flames 8:2
Chicago Blackhawks ‒ New York Rangers 6:3
Anaheim Ducks ‒ Boston Bruins 4:2

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.