Hokej

VIDEO: Anaheim z golom v podaljšku izenačil konferenčni finale

Anaheim, 19. 05. 2017 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti iz Anaheima so v četrti tekmi finalne serije v zahodni konferenci lige NHL v Nashvillu slavili s 3:2 in izid v zmagah izenačili na 2:2. V rednem delu se je tekma končala z 2:2, v enajsti minuti podaljška pa je zmagoviti gol za kalifornijsko zasedbo dosegel Corey Perry.

Anaheim je izenačil serijo finala zahodne konference na 2:2.
Anaheim je izenačil serijo finala zahodne konference na 2:2. FOTO: AP

Gosti so vodili z 2:0, potem ko sta zadela Rickard Rackell (12.) in Nick Ritchie (31.), a se domačini niso predali in so v končnici zadnje tretjini izid izenačili. Najprej je zadel P.K. Subban v 54. minuti, 35 sekund pred koncem rednega dela pa je izenačil Filip Forsberg. V podaljšku se je odvijal ogorčen boj, gostitelje pa je globoko v podaljšku v črno zavil Corey Perry. Absolutni junak dvoboja v središču country glasbe je nosilec kalifornijske zasedbe v tej sezoni, v končnici pa je Perry za svoje moštvo prispeval vse tri zadetke v podaljških. Na štirinajstih tekmah končnice je dosegel štiri gole in prispeval sedem podaj, poleg Perryja pa se je pri Anaheimu izkazal tudi vratar John Gibson, ki je zaustavil 32 strelov domačih hokejistov, medtem ko je njegov finski kolega na drugi strani Pekka Rinne zbral dve obrambi več. "Vsaka tekma v končnici je na nož, na vsaki moraš tvegati in iz sebe iztisniti svoje najboljše lastnosti. V nasprotnem primeru lahko pozabiš na zmago. V končnici zadnje tretjine smo zapravili lepo prednost, v podaljšku pa smo bili agresivnejši in imeli več priložnosti od tekmecev ter zasluženo zmagali," je po zmagi v Nashvillu med drugim dejal Perry. Anaheim je v prvem krogu končnice izločil Calgary s 4:0 v zmagah, v polfinalu je bil po hudem boju boljši od Edmontona, končno zmago pa si je priigral šele na odločilni sedmi tekmi. Nashville je najprej izločil Chicago s 4:0, v polfinalu pa še St. Louis s 4:2. Peta tekma bo v noči na nedeljo v Anaheimu, ekipi pa igrata na štiri zmage.

V finalu vzhodne konference merita moči Ottawa in Pittsburgh, po treh tekmah pa vodi kanadska ekipa z 2:1 v zmagah.

Izid, zahodna konferenca, finale:
Nashville Predators - Anaheim Ducks 2:3 - podaljšek (izid v zmagah je izenačen 2:2)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.