Hokej

VIDEO: Anaheim klonil v prestolnici, Pittsburgh visoko slavil v gosteh

Washington, 07. 02. 2015 08.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilno moštvo hokejske lige NHL Anaheim Ducks je ponoči doživelo poraz v gosteh pri ekipi Washington Capitals, ki je slavilo po kazenskih strelih s 3:2. Največ golov je padlo v Columbusu, kjer so domači modri jopiči s kar 7:1 deklasirali gostujoče moštvo St. Louis Blues.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Calgary Flames - Pittsburgh Penguins
    01:53
    Vrhunci tekme Calgary Flames - Pittsburgh Penguins
  • Vrhunci tekme New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs
    01:50
    Vrhunci tekme New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs

New Jersey Devils so na domačem ledu s 4:1 premagali Toronto Maple Leafs, Chicago Blackhawks pa so v gosteh z 2:1 po podaljšku ugnali Winnipeg Jets. Slavilo je tudi moštvo Pittsburgh Penguins, ki je v gosteh s 4:0 premagalo Calgary Flames.

Hokejisti iz Anaheima v tej sezoni kažejo izjemno prepričljive predstave, v ameriški prestolnici pa so izgubili po izvajanju kazenskih strelov. V domači ekipi se je izkazal nemški vratar Philipp Grubauer, ki je prvič zasedel mesto med vratnicama od začetka tekme, na koncu pa zbral 23 obramb. Za gostitelje sta v rednem delu - pri obeh golih je bil asistent Jevgenij Kuznecov - zadela Jason Chimera in John Carlson, za kalifornijsko ekipo pa Ryan Kesler in Corey Perry. V loteriji sta za domačine zadela Kuznecov in Nicklas Backstrom, za goste pa Jakob Silfverberg.

St. Louis velja za eno najbolj vročih ekip v ligi NHL. Trenutno si deli drugo mesto z Nashvillom v zahodni konferenci, za vodilnim Anaheimom pa obe ekipi zaostaja za tri točke. Navkljub temu pa je St. Louis danes doživel hud poraz v Columbusu. Domača ekipa je prevladovala vseh elementih igre, najbolj pa so se izkazali Nick Foligno z dvema goloma in podajo, MVP nedavne tekme zvezdnikov v Columbusu Ryan Johansen z golom in dvema asistencama ter vratar Curtis McElhinney s 33 obrambami.

New Jersey je rutinirano ugnal Toronto s 4:1. Patrik Elias je dosegel jubilejni 400. gol v ligi NHL, poleg njega pa so za domače zadeli še Tuomo Ruutu, Steve Bernier in neuničljivi Jaromir Jagr, dobro dnevno formo pa je pokazal tudi vratar Cory Schneider, ki je zbral 34 obramb.

Pittsburgh prav tako ni imel nobenih težav s Calgaryjem, za zmago s 4:0 pa je dva gola dosegel Sidney Crosby, po enega pa David Perron in Brandon Sutter. Bolj razburljivo je bilo v Winnipegu, kjer je Chicago slavil z 2:1. Junak dvoboja je bil Patrick Kane, ki je dosegel gol in prispeval podajo za zadetek Brandona Saada, medtem ko je za gostitelje zadel Mark Scheifele.

Ekipo Los Angeles Kings, za katero igra tudi slovenski as Anže Kopitar, čaka drevi gostovanje na Floridi pri vodilnemu moštvu vzhodne konference Tampa Bay Lightning.

Izidi:
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 4:1
Washington Capitals - Anaheim Ducks 3:2 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues 7:1
Winnipeg Jets - Chicago Blackhawks 1:2 (podaljšek)
Calgary Flames - Pittsburgh Penguins 0:4
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.