Hokej

VIDEO: Anisimov v podaljšku zagotovil zmago Chicagu v New Jerseyju

Chicago, 29. 10. 2016 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL je bilo na sporedu šest tekem. Ena se je končala po podaljšku, Chicago je z golom Rusa Anisimova izvlekel zmago v New Jerseyju. Kanadski derbi v Vancouvru je pripadel Edmontonu, Carolina pa je premagala NY Rangers.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - New York Rangers
    02:44
    Vrhunci tekme Carolina Hurricanes - New York Rangers
  • Vrhunci tekme New Jersey Devils - Chicago Blackhawks
    01:34
    Vrhunci tekme New Jersey Devils - Chicago Blackhawks

Igralci Chicago Blackhawks so po podaljšku s 3:2 v gosteh premagali New Jersey Devils. Slovak Marian Hossa je dve minut in 11 sekund pred koncem tretje tretjine najprej izenačil, Chicagu pa je zmago tri minute in četrt pred koncem podaljška zagotovil Rus Artem Anisimov.

Na domačem ledu sta zmagali ekipi Calgary Flames, ki je ob dveh golih in podaji Dougiea Hamiltona s 5:2 nadigrala Ottawo Senators, in Carolina Hurricanes po slavju v dvoboju z New York Rangers s 3:2. Na slednji tekmi je bil prvi mož Jeff Skinner, saj je dvakrat zadel ter podal za odločilni gol Bryana Bickella.

Hokejisti Edmonton Oilers so v kanadskem derbiju na gostovanju ugnali Vancouver Canucks ter prišli do pete zaporedne zmage v sezoni. S tem moštvo iz Alberte ostaja eno največjih presenečenj uvoda letošnjega tekmovanja. Vratar Cam Talbot je ubranil vseh 26 strelov tekmecev in trinajstič ostal nepremagan. Connor McDavid, najmlajši kapetan v zgodovini lige NHL, je v protinapadu zadel v 32. minuti, zmago pa je z golom v nebranjeno mrežo potrdil Milan Lucic. Edmonton je s 14 točkami ostal v zanesljivem vodstvu v pacifiški skupini ter ima le točko zaostanka za Montrealom, tokrat prosto vodilno ekipo lige.

Tretjič v karieri NHL je brez zadetka dvoboj končal tudi vratar Michael Hutchinson (37 obramb), Shawn Matthias pa je v drugi tretjini dosegel edini gol na tekmi, na kateri je ekipa Winnipeg Jets ugnala Colorado Avalanche. Vratar Sergej Bobrovski tudi ni klonil (35 obramb), ko je moštvo Columbus Blue Jackets visoko s 4:0 na gostovanju nadigralo Anaheim Ducks; po dva zadetka sta dosegla Sam Gagner in Brandon Saad.

Izidi:
New Jersey Devils - Chicago Blackhawks 2:3 (po podaljšku)
Carolina Hurricanes - New York Rangers 3:2
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers    0:2
Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets  0:4
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets     0:1
Calgary Flames - Ottawa Senators       5:2

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.