Hokej

VIDEO: Varl odkril recept za zmago: Treba je streljati, ker tudi Roy ni kakšen superman

Jesenice, 01. 04. 2016 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./N.P./STA
Komentarji
0

Jeseniški hokejisti, aktualni državni prvaki, so dobili prvo domačo tekmo v letošnji finalni seriji za naslov in izid v zmagah izenačili na 1:1.

Več videovsebin
  • Izjava vratarja Žana Usa
    00:21
    Izjava vratarja Žana Usa
  • Izjava strelca edinega gola na tekmi Andreja Židana
    00:32
    Izjava strelca edinega gola na tekmi Andreja Židana
  • Izjava kapetana Mihe Brusa
    00:57
    Izjava kapetana Mihe Brusa
  • Izjava kapetana Olimpije Aleša Mušiča
    01:08
    Izjava kapetana Olimpije Aleša Mušiča
  • Izjava trenerja Olimpije Bojana Zajca
    01:25
    Izjava trenerja Olimpije Bojana Zajca

Finale moštvi igrata do treh doseženih zmag (t. i. serija "best of five"), stanje po prvih dveh tekmah je izenačeno. V vlogi favorita je Telemach Olimpija, ki je letos nastopala v ligi EBEL, a je očitno, da je moštvo Sij Acroni Jesenice (Jeseničani so nastopali v ligi INL) tekmec po meri in glede na izenačenost bosta morda morali moštvi odigrati vseh pet tekem. Prvo tekmo so v Tivoliju dobili zmaji (3:1), železarji so vrnili sinoči z nogometno zmago (1:0) v dvorani Podmežakla.

Več veselja po tekmi je bilo v taboru železarjev, edini gol je dosegel Andrej Židan: "Serijo smo izenačili na 1:1, če bi izgubili, bi bili že v zelo težkem položaju. Seveda sem zelo vesel, ni vsak dan, da dosežeš zmagoviti zadetek proti Olimpiji. Tudi Žan je branil fenomenalno. Gremo v Ljubljano po drugo zmago, druge ni. Potem pa še tretjo na Jesenicah."

Eden od jeseniških junakov je mladi vratar Žan Us, ki je na drugi tekmi "zaklenil" vrata, razmerje v strelih je bilo po poročilu na jeseniški klubski strani 27:24 v korist gostiteljev. Zadovoljen je bil tudi trener Jesenic Dejan Varl: "Vedeli smo, da če ne bomo pozitivni, se ne moremo nadejati dobrih rezultatov. Kot ekipa pa lahko uspemo. Na drugi strani je bil res dober vratar, a je tudi naš Us izredno podržal ekipo in zdržal pritisk. Igralcem sem poudarjal, da je treba vztrajati, streljati, ker tudi Roy ni deloval vedno povsem zanesljivo in tudi on ni kakšen superman. V prihodnosti pa želim še kakšen gol več."

Vratar jeseniškega moštva Žan Us je v izvrstni formi.
Vratar jeseniškega moštva Žan Us je v izvrstni formi. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljančani bodo morali precej popraviti igro in zbrati moči za več kot tretjino dobre igre. Trener Bojan Zajc pravi: "V Ljubljani smo povedli 2:0 oziroma 3:0, potem je bilo vse lažje nadzirati. Tokrat nam ni uspelo, trudili smo se na vse načine, a nismo zadeli gola, zgrešili smo prazen gol, zadeli vratnico ... Nihče ni pričakoval, da bomo pometli z Jeseničani, oni so prvaki, mi pa nismo v ritmu. A tekma je šla na nož, odločale so malenkosti."

Kapetan Olimpije Aleš Mušič je prepričan, da bo odločila obramba: "Tričetrt tekme je bilo 0:0, res so dosegli prvi zadetek, skušali smo izenačiti, a je jeseniški vratar izjemno branil. Obramba bo odločila to serijo, upamo, da bomo mi zmagali. Zelo dobro se igra v srednji tretjini, mi imamo tu še malo rezerve. A to je finale, derbi, mi pa moramo pred naslednjo domačo tekmo predvsem popraviti našo igro v srednji tretjini." Finale se bo nadaljeval v ponedeljek, ko bo na sporedu tretja tekma v ljubljanski dvorani Tivoli (19.15).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.