Hokej

VIDEO: Na dobrodelnem hokejskem derbiju Jesenice boljše od Olimpije

Ljubljana, 08. 03. 2014 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./T.K.
Komentarji
5

V dvorani Tivoli so sinoči gledalci prišli na račun, saj so na ledu videli hokejiste, ki so zaznamovali klubski hokej v preteklosti. Dvoboj večnih rivalov, Olimpije in Jesenic, je pripadel železarjem (7:5). Izkupiček tekme je šel v sklad za pomoč otrokom s cerebralno paralizo.

Nekdanji hokejisti Olimpije in Jesenic so v Tivoliju obudili spomine na večni derbi in pokazali, da še niso pozabili igrati hokeja. Od izjemnega, 72-letnega Albina Felca, do Matjaža Kopitarja, Andreja Razingerja, Marjana Gorenca, Jožeta Kovača, Nika Zupančiča, Iva Jana, Roberta Ciglenečkega, Jureta Penka, Dejana Kontreca, Bojana Zajca, Jake Avgustinčiča in številnih drugih, ki so po daljšem času znova oblekli zeleni ali rdeči dres. Rivalstvo je še vedno precej živahno, kar so potrdili tudi akterji, ki pa so bili najbolj zadovoljni, da so prispevali svoj delež k derbiju, ki je imel humanitarno noto. Zmago so slavili železarji, čeprav so zmaji vodili že s 4:0 in 5:2, a Gorenjci so v svojem stilu znova pripravili preobrat in zmagali s 7:5, zadnje tri gole je za Jesenice dosegel sedanji trener Telemach Olimpije Ivo Jan.

Hokejisti so z izkupčkom od vstopnic in s pomočjo posameznih pokroviteljev finančno pomagali triletnemu Jaki Krebsu, ki ima cerebralno paralizo. Finančni izkupiček gre fundaciji Jakec in čarobna lučka, sredstva pa bodo namenjena tudi drugim otrokom s cerebralno paralizo, ter za terapije. Finančna sredstva bodo omogočila tudi nakup terapevtskih pripomočkov in opreme ter usposabljanje nevrofizioterapevtov, ki jih v terapevtskih ustanovah močno primanjkuje. Eden od pobudnikov akcije in tudi eden od glavnih organizatorjev dogodka je bil nekdanji kapetan Olimpije in reprezentant Robert Ciglenečki, ki je v pogovoru navedel razloge za dobrodelno akcijo, pred naš mikrofon pa so stopili tudi nekateri drugi igralci. Več v video prispevkih...

Rokovanje po tekmi, v ospredju Matjaž Kopitar in Dejan Kontrec.
Rokovanje po tekmi, v ospredju Matjaž Kopitar in Dejan Kontrec. FOTO:
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

watzzup
08. 03. 2014 19.46
+6
Lepo, cudovito! Cestitke vsem, ampak kako ga pa Felc pri svojih letih raztura...respect!
Kovac 55555
08. 03. 2014 12.20
+16
lepo to da so odigral za dobrodelnost :) se pa vidi da niso skregani ljubljančani in jeseničani pravi kolegi po video sledeč ;)
kavatijstvem
08. 03. 2014 12.48
+10
pa skregani so samo navijači mi igralci smo pa skos skupi
MaunelNeuer
08. 03. 2014 14.37
+6
sej tud mariborski pa ža,ba,rski fusbalerji niso skregani, sovraštvo je le med navijači
abd@email.si
09. 03. 2014 03.02
+5
V resnici tut navijaci!!! zabarski,plauzarski,stajerski nismo skregani med sabo... Skregani so samo bucmani...