Hokej

VIDEO: Ovečkin prvi hokejist Washingtona z 900 točkami

Montreal, 21. 10. 2015 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Na tekmi hokejske lige NHL med Washingtonom in Calgaryjem je ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin dosegel nov mejnik. Njegova ekipa je s 6:2 premagala Calgary, je namreč dosegel že 900. točko v najmočnejšem tekmovanju na svetu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Calgary - Washington
    02:19
    Vrhunci tekme Calgary - Washington
  • Vrhunci tekme Montreal - St. Louis
    01:56
    Vrhunci tekme Montreal - St. Louis

Zelo prepričljiv je bil Washington, ki je kar s 6:2 odpravil Calgary. To je njihova tretja zaporedna zmaga, ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin je prispeval gol in podajo in je v ligi NHL zbral že 900 točk (479 točk). To je prvi hokejist Washingtona, ki mu je uspelo doseči ta mejnik. Izkazali so se še Nicklas Backstrom z dvema goloma, Jevgenij Kuznetsov s tremi podajami in Justin Williams z dvema podajama. "Vedel sem, da sem blizu, manjkala mi je samo ena točka. To je velik mejnik, a zahvaliti se moram tudi soigralcem. Brez ekipe v tej ligi ne moreš narediti nič. To je poseben trenutek, upam, da bomo nadaljevali tako uspešno," je dejal Ovečkin.

Njegov rojak v dresu Pittsburgha Jevgenij Malkin je imel prav tako dober večer. Proti Floridi so pingvini povedli, Malkin je bil podajalec pri prvem golu, v polno pa je zadel za zmago v podaljšku. Drugi del zvezdniške zasedbe se je prav tako izkazal, Sidney Crosby je bil strelec prvega gola in podajalec pri še dveh.

Montreal je dosegel že sedmo zaporedno zmago, s 3:0 je premagal St. Louis. Gole so dosegli Max Pacioretty, Aleksander Semin in Torrey Mitchell. Vratar Montreala Carey Price je imel največ dela v sezoni, zbral je 38 obramb. S sedmimi zmagami v sedmih tekmah so Kanadčani izboljšali klubski dosežek najboljših prvih sedem tekem sezone, ko so ga imeli v sezonah 1961/62 in 1977/78 s po šestimi zmagami in enim neodločenim izidom.

Nasprotje vodilni ekipi v vzhodni konferenci je Columbus, ki zbira samo poraze. Tokrat sedmega, zadali pa so ga newyorški otočani. Tudi ekip iz New Yorka je bila do tekmecev neusmiljena in ni dovolila niti častnega zadetka, vratar Jaroslav Halak pa je s 37 obrambami prvič v sezoni ostal nepremagan. Kako nebogljeni so bili hokejisti Columbusa, priča podatek, da je ekipa trikrat zaporedoma imela igralca več, pa ni zadela, potem pa je dobila tri gole v dobrih petih minutah. Z novim porazom se je Columbus kot sedmi pridružil seznamu ekip, ki so v preteklosti že začele sezono s sedmimi porazi, zadnji so bili v Chicagu v sezoni 1997/98.

Moštvo edinega slovenskega hokejista v NHL Anžeta Kopitarja bo naslednjo tekmo igralo v četrtek, tekmec kraljev pa bo San Jose.

Izidi:
New Jersey Devils - Arizona Coyotes        3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - New York Islanders 0:4
Montreal Canadiens - St. Louis Blues       3:0
Calgary Flames - Washington Capitals       2:6
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers     3:2 (podaljšek)
Philadelphia Flyers - Dallas Stars         1:2
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning  5:4 (kazenski streli)

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bensonb
23. 10. 2015 05.38
menda ga vabijo na jesenice
RentAKunta
23. 10. 2015 21.55