Hokej

VIDEO: Zuccarello odločil tekmo v Torontu

Boston, 11. 02. 2015 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi NHL so sinoči odigrali devet tekem. New York Rangers so zmagali v Torontu, odločilni gol je dosegel Mats Zuccarello, Dallas pa je zmagal v Bostonu.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - NY Rangers
    01:39
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - NY Rangers
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Dallas Stars
    01:49
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Dallas Stars

Hokejisti Nashvilla so v profesionalni hokejski ligi še povečali vodstvo pred najbližjim zasledovalcem. Na domačem ledu so z golom Jamesa Neala 32 sekund pred koncem podaljška s 3:2 v derbiju premagali Tampo in s tem dosegli tretjo zaporedno zmago, s katero so prišli do 78. točke, Tampa ostaja pri 74. Ker je drugouvrščeni Anaheim zabeležil drugi poraz zapored, z 2:6 je bil neuspešen na gostovanju pri Floridi, je prednost Nashvilla pred njim narasla na tri točke. "Ne vem zakaj, toda proti Anaheimu vedno dobro igramo. Z istim rezultatom smo jih v sezoni že enkrat premagali, tako da lahko rečem, da nam ležijo," je dejal Jonathan Huberedeau, s tremi podajami za gol prvo ime tekme.

Tampa sicer še vodi v vzhodni konferenci, toda njena prednost pred Montrealom znaša le še točko. Kanadčani so z 2:1 po podaljšku, ki ga je odločil David Desharnais, ugnali Philadelphio. V torek sta bili uspešni tudi obe ekipi iz New Yorka, otočani, z 71 točkami vodilno moštvo metropolitanske skupine, so bili s 3:2 boljši od Edmontona, rangerji pa so v tekmi z največ goli ta dan s 5:4 premagali Toronto. Mats Zuccarello je za Rangers dosegel dva gola, tudi odločilnega dobrih pet minut pred koncem, na strani tekmecev pa se je dvakrat med strelce vpisal Morgan Rielly. Vodilni strelec lige Rick Nash (New York Rangers) tokrat gola ni dosegel, je pa zanj trikrat podal. Na zahodu ima 74 točk St. Louis, ki je bil z 2:1 uspešnejši od Arizone, z istim izidom je Winnipeg ugnal Minnesoto, Ottawa pa Buffalo, Dallas pa je bil uspešen na gostovanju v Bostonu, zmagal je s 5:3. Dva gola zanj je dosegel Jamie Benn.

Izidi:
Boston Bruins - Dallas Stars 3:5
New York Islanders - Edmonton Oilers 3:2
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 2:1 (podaljšek)
Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 3:2 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2:1 (podaljšek)
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 1:2
Toronto Maple Leafs - New York Rangers 4:5
Florida Panthers - Anaheim Ducks 6:2
St. Louis Blues - Arizona Coyotes 2:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.