Hokej

VIDEO: Forsberg popeljal Nashville na vrh lige NHL

Boston, 09. 02. 2015 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Nashvilla so se z zmago s 3:2 po kazenskih strelih na gostovanju pri Floridi zavihteli na vrh lige NHL. Nashville je na 53 tekmah zbral 76 točk, njegov najbližji zasledovalec Anaheim, ki je izgubil v gosteh pri Tampa Bayu s 3:5, pa je na 54 tekmah osvojil točko manj.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Montreal Canadiens
    02:00
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Montreal Canadiens
  • Vrhunci tekme St. Louis Blues - Chicago Blackhawks
    02:01
    Vrhunci tekme St. Louis Blues - Chicago Blackhawks

Dvoboj Floride in Nashvilla je odločil kazenski strel Filipa Forsberga, ki je v 56. minuti poskrbel tudi za izenačenje na 2:2. Dvajsetletni Šved, ki je z 48 točkami najboljši med novinci, je bil odločilni mož tudi 22. novembra v Nashvillu, ko sta se ekipi po kazenskih strelih prav tako razšli s 3:2. "Filip je bil izvrsten. Izvrsten je že vso sezono. Dosegel je veliko točk, igral v pomembnih trenutkih tekem in vedno je zadovoljil," je svojega varovanca pohvalil trener Nashvilla Peter Laviolette. Anaheim je na gostovanju v Tampi, ki je vodilna v vzhodni konferenci, zapravil možnost, da sam zasede mesto na vrhu NHL. Kalifornijci so že po prvi tretjini zaostajali z 0:3, v tretji pa že z 1:5, pri čemer je pri domačih Brian Boyle dosegel dva zadetka. Pri gostih je Ryan Getzlaf podal za 2:5, pred tem pa dosegel svoj 200. zadetek v NHL. Boston, osmi na vzhodu, je doma izgubil proti drugouvrščenemu moštvu vzhodnega dela lige Montrealu z 1:3. Za Montreal, ki je dobil vse štiri medsebojne dvoboje v sezoni, sta Dale Weise in Max Pacioretty prispevala po gol in podajo. New York Islanders, četrta ekipa vzhodne konference, so v gosteh ugnali najslabšo ekipo lige Buffalo s 3:2. Gosti so sredi druge tretjine povedli s 3:0 in nato zdržali nalet domačih. Travis Hamonic je za zmagovalce dvakrat podal.

Filip Forsberg
Filip Forsberg FOTO: Reuters

V derbiju centralne skupine je Chicago zmagal v St. Louisu s 4:2. Marian Hossa je bil mož odločitve, saj je po izidu 2:2 dosegel zadnja zadetka za Chicago. St. Louis ostaja tretji, Chicago pa četrti v zahodni konferenci. Washington, šesti na vzhodu, je doma klonil pred Philadelphio z 1:3, kljub temu pa se je Aleksander Ovečkin s 33. zadetkom v sezoni na vrhu lestvice strelcev izenačil z Rickom Nashem. Ta se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, ko so njegovi New York Rangers, sedmi na vzhodu, po podaljšku doma izgubili proti Dallasu z 2:3. Tekmo je odločil zadetek Aleša Hemskyja po dobri minuti podaljška. Dallas sicer skupaj z Minnesoto in Los Angelesom lovi Vancouver in Calgary, ki trenutno zasedata zadnji mesti zahodne konference, ki vodita v končnico. Winnipeg, ki ima nekaj prednosti pred naštetimi, je tokrat s 5:3 odpravil Colorado. Mathieu Perreault in Dustin Byfuglien sta prispevala po zadetek in dve podaji, Mark Scheifele pa je dodal še dve asistenci. Vsi trije so igrali v istem napadu.

Anže Kopitar in njegov Los Angeles, ki pet točk zaostaja za sedmim oziroma osmim mestom v zahodni konferenci, bosta v noči na torek igrala v Columbusu.

Izidi:

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks 2:4
Florida Panthers - Nashville Predators 2:3 kazenski streli
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 1:3
Tampa Bay Lightning - Anaheim Ducks 5:3
Buffalo Sabres - New York Islanders 2:3
New York Rangers - Dallas Stars 2:3 podaljšek
Winnipeg Jets - Colorado Avalanche 5:3
Boston Bruins - Montreal Canadiens 1:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.