Hokej

VIDEO: Arizona do šestega poraza v nizu

Chicago, 21. 01. 2015 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so odigrali osem tekem. Hokejisti Tampa Bay Lightning so z domačo zmago s 4:1 proti ekipi Vancouver Canucks skočili na prvo mesto v vzhodni konferenci. Le točko manj imajo hokejisti Detroit Red Wings, ki so vpisali peto zmago po vrsti, ko so doma po kazenski strelih odpravili Minnesoto.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
    01:42
    Vrhunci tekme Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins
  • Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes
    01:38
    Vrhunci tekme Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes
Chicago je Arizoni prizadejal šesti zaporedni poraz.
Chicago je Arizoni prizadejal šesti zaporedni poraz. FOTO: Reuters

New York Rangers so na domačem ledu po podaljšku ugnali Ottawa Senators. Podaljšek je odločil še dve tekmi. Montreal Canadiens je z 2:1 po koncu rednega dela premagal Nashville Predators, hokejisti Philadelphia Flyers pa so bili s 3:2 boljši od Pittsburgh Penguins. Še dve tekmi se nista končali v rednem delu. Ob tekmi v Detroitu, kjer so bili v loteriji kazenskih strelov uspešnejši domačini, so kazenski streli odločili tudi tekmo Washingtonu, ko so domači prestolniki morali priznati premoč Edmonton Oilers s 4:5. Moštvo Dallas Stars je bilo na domačem ledu z 1:3 slabše od Boston Bruins, ekipa Chicago Blackhawks pa je doma s 6:1 premagala Arizona Coyotes, ki so vpisali še šesti poraz v nizu. Pred krajšim premorom zaradi tekme All Star bo v ligi NHL na sporedu še šest tekem. Na led bodo stopili tudi hokejisti Los Angeles Kings, ki se bodo v gosteh pomerili s kalifornijskimi tekmeci iz pacifiške skupine San Jose Sharks. Tekme vseh zvezd v ligi NHL, ta bo na sporedu v noči na ponedeljek v Columbusu, se bodo udeležili kar trije člani moštva iz Los Angelesa. Še tretjič v karieri je bil na to tekmo izbran slovenski hokejski as Anže Kopitar, nastopil bo tudi Drew Doughty, v trenerski vlogi pa trener kraljev Darryl Sutter.

Na tekmi zvezd bodo palice prekrižali ekipi kapetanov Nicka Foligna iz Columbus Blue Jackets, ki bo domača ekipa, in Jonathana Toewsa iz Chicago Blackhawks, ki bo gostujoča ekipa. Kopitar in Doughty sta bila izbrana v ekipo kapetana Foligna, katere trener bo Sutter. Trener ekipe Toews bo Peter Laviolette, trener Nashville Predators.

Izidi:
New York Rangers - Ottawa Senators 3:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Nashville Predators 2:1 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Vancouver Canucks 4:1
Dallas Stars - Boston Bruins 1:3
Washington Capitals - Edmonton Oilers 4:5 (kazenski streli)
Detroit Red Wings - Minnesota Wild 5:4 (kazenski streli)
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 3:2 (podaljšek)
Chicago Blackhawks - Arizona Coyotes 6:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.