Hokej

VIDEO: Visok poraz Kopitarjevih kraljev v Montrealu

Montreal, 13. 12. 2014 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

Hokejisti Los Angeles Kings so v Montrealu doživeli visok poraz. Gostitelji so bili boljši s 6:2, slovenski hokejist v vrstah kraljev Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce. V strelih je bilo kar 46:20 za kralje.

Los Angles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL doživeli visok poraz. Od kraljev so bili boljši hokejisti Montreal Canadiens, ki so branilce naslova prvakov lige NHL premagali s kar 6:2. V strelih so bili kralji veliko boljši, na koncu je bilo razmerje kar 46:20, a tokrat je bila razlika v obeh vratarjih. Pri kraljih je priložnost dobil Martin Jones, ki je ubranil le 14 od 20 strelov (le 70 odstotna uspešnost), na drugi strani pa je bil izjemen Carey Price, ki je ubranil skoraj 96 odstotkov vseh strelov. Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar ni vpisal točke, v dobrih 19 minutah na ledu je sprožil tri strele proti vratom Montreala, a brez uspeha, pri kraljih se je z golom in podajo izkazal branilec Drew Doughty. Pri Montrealu je napadalec Jiri Sekač dosegel dva gola, branilec P.K. Subban pa gol in dve podaji.

Prav vse tretjine so na papirju strelsko dobili hokejisti iz Los Angelesa, v prvi so domače nadstreljali s 14:4, v drugi s 14:7, v tretji pa z 18:9. Montreal si je že po prvih dveh tretjinah in 40 minutah obračuna zgradil prepričljivo vodstvo s 3:0, v polno so zadeli Čeh Jiri Sekač, kanadski Rus Andrej Markov in Subban, Sekač in Markov ob številčni premoči na ledu. Prvi zadetek za Los Angeles je padel šele v 44 minuti, ko je bil uspešen Jake Muzzin, drugega in zadnjega pa je prispeval Drew Doughty. Za Montreal sta zadela še David Desharnais in Sven Andrighetto. "V tem obračunu smo izkoristili vse, kar se nam je ponudilo, imeli smo le nekaj priložnosti, a teh nismo zapravili. Pač tudi to je hokej, in tudi to je dober hokej. Igrali so dobro. Izid na koncu tekme ne odraža tistega, kaj se je dejansko odvijalo na ledu, a na koncu smo več kot očitno mi tisti, ki smo pobrali obe točki. V športu je tako, da je kdaj pomembnejša kakovost od količine," je povedal krvnik kraljev Price.

Besede odličnega vratarja Montreala je potrdil trener Los Angelesa Darryl Sutter: "Imeli smo veliko zelo dobrih priložnosti. Povsem smo dominirali v prvi tretjini, ampak Carey Price je bil res, res dober, se strinjate?" Medtem ko je Montreal slavil drugo zaporedno zmago, pa so kralji vpisali tretji poraz na zadnjih štirih tekmah. Montreal se je tako kraljem maščeval za lanski poraz, ko so kralji v Bell Centru Habse premagali s 6:0.

Izidi:
Montreal Canadiens - Los Angeles Kings 6:2
Pittsburgh Penguins - Calgary Flames 3:1
Detroit Red Wings - Florida Panthers 2:3 (kazenski streli)
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks 2:4
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pesthedog 1
13. 12. 2014 18.45
Zakaj ne pokažete vseh golov?