Hokej

VIDEO: Vitezi iz Vegasa namučili Newyorčane, Winnipeg slavil v Minnesoti

New York, 01. 11. 2017 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

V hokejski ligi so bili na predvečer vseh svetih oziroma na noč čarovnic odigrani trije obračuni. Domačih zmag sta se veselili moštvi NY Rangers in Detroit Red Wings, v Minnesoti pa so slavili hokejisti Winnipega.

Več videovsebin
  • Vrhunci NHL tekme Detroit - Arizona
    03:01
    Vrhunci NHL tekme Detroit - Arizona
  • Vrhunci NHL tekme NY Rangers - Vegas
    02:01
    Vrhunci NHL tekme NY Rangers - Vegas

Letošnji novinec v ligi NHL iz mesta zabave in greha Las Vegasa je na gostovanju v New Yorku doživel še drugi poraz, po ekipi Islanders so bili od zlatih vitezov boljši tudi igralci moštva Rangers, ki so že takoj na začetku pokazali, da bodo težek nasprotnik. Jimmy Vesey je v tretji minuti zadel za vodstvo domačih z 1:0. Vegas je uspešno odgovoril ter do konca tretjine povedel z 2:1. Najprej je zadel Oscar Lindberg, 39 sekund pred koncem tretjine pa še Reilly Smith. Druga tretjina se je odvrtela po istem scenariju kot prva. V 22. minuti je Mats Zuccarello poravnal izid na 2:2, v nadaljevanju je Vegas prišel do dveh zadetkov in vodstva 4:2, zadela sta Smith in David Perron. V zadnji četrtini so Rangers povsem zagospodarili v Madison Square Gardnu, ko so izkoristili oba power playa ter zmago zadržali doma. Najprej je zadel Chris Kreider, nato so bili uspešni Pavel Bučnevič, Mika Zibanejad in Michael Grabner.

Rdeča krila iz Detroita so pred kanadsko turnejo, ki so bo začela v četrtek v Ottawi, odpravila Arizono. Detroit je že ob koncu druge tretjine vodil s 4:1. Zadeli so Gustav Nyquist, Luke Glendening, Anthony Mantha in Dylan Larkin. Kojoti so se vrnili v zadnji četrtini in znižali na 4:3. A podaljška niso izsilili. Izid je poldrugo minuto pred koncem postavil Darren Helm.

Winnipeg je slavil zmago v Minnesoti. Kyle Connor je zadel za vodstvo gostov v osmi minuti. Kar 32 minut je bil izid na tekmi 1:0. V prvi minuti zadnje četrtine je zabil Nikolaj Ehlers za vodstvo 2:0, manj kot štiri minute kasneje je na 1:2 znižal Luke Kunin, a je vratar Winnipega Connor Hellebuyck opravil svoje delo ter do konca ubranil nadaljnje poskuse domačih za spremembo izida. Na koncu je zbral 28 obramb, vratar Minnesote Alex Stalock pa je obranil 17 strelov.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki so vodilna ekipa pacifiške skupine, bodo znova v pogonu v noči na petek, ko bodo gostili Toronto Maple Leafs.

Izidi:
New York Rangers - Vegas Golden Knights               6:4
Minnesota Wild - Winnipeg Jets                        1:2
Detroit Red Wings - Arizona Coyotes                   5:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.