Hokej

VIDEO: Anaheim izločil Calgary in brez poraza napredoval v drugi krog končnice

Calgary, 20. 04. 2017 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so potekali štirje dvoboji v uvodnem krogu končnice prvenstva. Znan je že udeleženec drugega kroga končnice v zahodni konferenci. Hokejisti Anaheim Ducks so vpisali še četrto zaporedno zmago proti Calgary Flames ter se z izidom 4:0 v zmagah uvrstili v nadaljevanje boja za Stanleyjev pokal.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Calgary Flames - Anaheim Ducks
    02:26
    Vrhunci tekme Calgary Flames - Anaheim Ducks
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Washington Capitals
    03:31
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - Washington Capitals
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Ottawa Senators
    03:10
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Ottawa Senators
Zmagovalci tekmovanja za Stanleyjev pokal iz leta 2007 so na četrti tekmi prvega kroga končnice zahodne konference s 3:1 premagali Calgary Flames in v boju na štiri zmage skupno napredovali s 4:0.
Zmagovalci tekmovanja za Stanleyjev pokal iz leta 2007 so na četrti tekmi prvega kroga končnice zahodne konference s 3:1 premagali Calgary Flames in v boju na štiri zmage skupno napredovali s 4:0. FOTO: AP
Za Anaheim so na četrti tekmi, ki je bila v Calgaryju, zadeli Patrick Eaves, Nate Thompson in kapetan Ryan Getzlaf, vratar račkov John Gibson pa je ubranil 36 strelov gostiteljev. Edini zadetek za Calgary je prispeval Sean Monahan. Rački, gre za tekmece ekipe Los Angeles Kings slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v pacifiški skupini, ki so ostali brez končnice, bodo v konferenčnem polfinalu igrali proti zmagovalcu dvoboja med Edmonton Oilers in San Jose Sharks; trenutno je izid v zmagah izenačen na 2:2. Hokejisti Anaheima imajo zdaj na voljo nekaj dni počitka ter več časa za pripravo na nadaljevanje končnice. Kapetan račkov Getzlaf je na čelu moštva, ki ima kar nekaj izkušenih hokejistov, ki so vajeni igrati tekme pod pritiskom. "Ko imaš v ekipi fante, ki so igrali na svetovnih prvenstvih, olimpijskih igrah in v Stanleyjevem pokalu, pomaga, ko pridejo tekme, na katerih enostavno moraš zmagati. Ti fantje so že bili v takšnem položaju, znajo pravilno odreagirati in pomagati ekipi v pravo smer. Mi ostali jim tako le sledimo," je po zmagi dejal napadalec Andrew Cogliano said.

Ottawa koraka proti četrtfinalu lige NHL.
Ottawa koraka proti četrtfinalu lige NHL. FOTO: AP

Hokejisti St. Louis Blues so zapravili prvi zaključni plošček za napredovanje v drugi krog končnice na zahodu. Ekipa Minnesota Wild je bila namreč z 2:0 boljša v gosteh za prvo zmago v letošnji končnici, s čimer je zaostanek v zmagah za St. Louisom zmanjšala na 1:3. Ekipa Washington Capitals je na vzhodu v gosteh pri Toronto Maple Leafs vpisala zmago s 5:4 ter v seriji na štiri zmage poravnala izid na 2:2.

Do zmage so prišli tudi hokejisti Ottawa Senators, ki so v gosteh pri Boston Bruins slavili z 1:0. Kanadske hokejiste iz Ottawe le še ena zmaga loči od napredovanja v drugi krog, saj so povedli s 3:1 v zmagah.

Izidi, končnica, 1. krog:
- Vzhod:
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals    4:5
(ekipi sta izenačeni 2:2 v zmagah)
Boston Bruins - Ottawa Senators              0:1
(Ottawa vodi s 3:1 v zmagah)

- Zahod:
Calgary Flames - Anaheim Ducks               1:3
(Anaheim se je uvrstil v 2. krog končnice z izidom 4:0 v zmagah)
St. Louis Blues - Minnesota Wild             0:2
(St. Louis vodi s 3:1 v zmagah)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.