Hokej

VIDEO: Toronto je zadel sedmico, Vermetta zaradi udarca sodnika čaka kazen

Pittsburgh, 15. 02. 2017 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Minnesota Wild je v ligi NHL na domačem ledu izgubila z Anaheim Ducks z 0:1. Vratar gostov John Gibson je ubranil vseh 37 strelov domačih, Joseph Cramarossa je že v peti minuti srečanja odločil dvoboj, na katerem je bil Antoine Vermette zaradi udarca sodnika s palico izključen in mu grozi hujša kazen.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks
    02:27
    Vrhunci tekme Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks
  • Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - New York Islanders
    03:07
    Vrhunci tekme Toronto Maple Leafs - New York Islanders
Pittsburgh Penguins so slavili brez prejetega gola.
Pittsburgh Penguins so slavili brez prejetega gola. FOTO: AP

Štiriintridesetletni Kanadčan Antoine Vermette, igralec Anaheim Ducks, je v 13. minuti zadnje tretjine, po sodniškem metu sodnika Shandorja Alphonsoja, ki je bil obrnjen s hrbtom proti njemu, s palico udaril po stegnu; Alphonso pri tem ni bil poškodovan, so pa nato sodniki izključili Vermetteeja. Ta je pred tem igral na vseh 58 tekmah Anaheima, kamor je prestopil pred začetkom sezone. Eden največjih zvezdnikov v ligi NHL Sydney Crosby je v dresu Pittsburgha dosegel 999 točko, za zmago nad Vancouvrom pa je prispeval asistenco. Po poškodbi se je uspešno vrnil Jevgenij Malkin, ki je prispeval gol in podajo, zadeli pa so še Jake Guentzel, Phil Kessel in Matt Cullen. Najbolj prepričljivo zmago so dosegli hokejisti iz Toronta, ki so na domačem ledu ukanili otočane iz New Yorka kar s 7:1. Strelsko najbolj učinkovit je bil Auston Matthews, ki je dosegel dva gola, domači vratar Frederik Andersen pa je ubranil 33 tekmečevih strelov. V Winnipegu je blestel novinec Patrik Laine, ki je dosegel "hat-trick" za zmago nad Dallasom s 5:2, Edmonton pa je na obračunu proti Arizoni prekinil niz treh zaporednih porazov. Ottawa je na domačem ledu izgubila z Buffalom z 2:3, usodo gostiteljev pa sta v zadnji tretjini zapečatila Matt Moulson in Justin Bailey, medtem ko je New Jersey ukanil Colorado s 3:2.

Ekipa slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja Los Angeles bo v noči na petek gostila Arizono.

Izidi:
New Jersey Devils - Colorado Avalanche     3:2
Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks    4:0
Toronto Maple Leafs - New York Islanders   7:1
Ottawa Senators - Buffalo Sabres           2:3
Minnesota Wild - Anaheim Ducks             0:1
Winnipeg Jets - Dallas Stars               5:2
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes          5:2

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.