Hokej

VIDEO: Boston najboljša ekipa, Crosby najboljši med strelci

Washington, 14. 04. 2014 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti v ligi NHL so odigrali še zadnje tekme rednega dela. Najboljša ekipe lige Boston je ta del končala s porazom 2:3 v New Jerseyju, a s skupno 117 točkami za točko prehitela Anaheim na vrhu lige. V 1. krogu končnice bo Boston igral proti Detroitu.

V New Jerseyju so domači hudiči, ki so ostali brez končnice, poskrbeli za čustveno slovo od sezone in mogoče tudi od legendarnega 42-letnega vratarja Martina Brodeurja. Ta je bržčas branil zadnjo tekmo za ekipo, v kateri je 20 let. Pogodba se mu izteka, postal bo prost igralec in iskal novega (starega) delodajalca. "Za zdaj puščam odprte vse možnosti. Videli bomo, kaj vodstvo kluba meni, da je najboljše zanj. Ni več nič odvisno od mene. Prost sem," je dejal Brodeur, s 688 zmagami vodilni v ligi NHL, prav tako je na vrhu po številu "shutoutov" (124). Odločilni gol za zmago je sicer prispeval Marek Židlicky. St. Louis je doma izgubil proti Detroitu z 0:3, je pa poseben dosežek uspel branilcu domačih Jayu Bouwmeestru, ki je igral svojo 717. zaporedno tekmo, kar je najdaljši niz v ameriških poklicnih športih. Washington je po kazenskih strelih z 0:1 klonil pred Tampo Bay. Po kazenskih strelih so se končali tudi obračuni Philadelphie in Caroline (5:6), Buffala in New York Islanders (3:4) ter Pittsburgha in Ottawe (2:3), po podaljšku pa je Anaheim s 3:2 ugnal Colorado. Odločilni zadetek je dosegel Nick Bonino. Anaheim je tako kronal najuspešnejši redni del sezone v zgodovini kluba.

Brata Sedin
Brata Sedin FOTO: Reuters

Na preostalih tekmah je Vancouver ugnal Calgary s 5:1, je pa tekmo na nosilih zapustil Šved Daniel Sedin (dosegel je dva gola), potem ko je nanj naletel Paul Byron. Ta je bil izključen, Sedinovo stanje pa je stabilno, v bolnišnico so ga odpeljali zgolj iz preventivnih razlogov, pravijo v klubu. Nashville je v gosteh s 7:3 premagal Minnesoto, Craig Smith je prispeval po dva gola in podaji, Phoenix pa doma z 2:1 Dallas. V vzhodni konferenci se bodo v 1. krogu končnici ob Bostonu in Detroitu merili še Tampa Bay in Montreal, Pittsburgh in Columbus ter New York Rangers in Philadelphia. V zahodni konferenci pa bodo med seboj igrali Colorado in Minnesota, St. Louis in branilec naslova Chicago, Anaheim in Dallas ter San Jose in Los Angeles Anžeta Kopitarja. Ob koncu rednega dela sezone so podelili tudi nekaj nagrad najboljšim. Največ točk s kombinacijo zadetkov in podaj je zbral Pittsburghov Sidney Crosby (36 golov, 68 podaj, 104 točke), sledita Anaheimov Ryan Getzlaf s 87 in Claude Giroux iz Philadelphie s 85 točkami. Kopitar je s 70 točkami pristal na 16. mestu. Največ golov v rednem delu je zabil Rus Aleksander Ovečkin iz Washingtona, 51, drugi najboljši, Corey Perry iz Anaheima, jih je dal 43. Kopitar je mrežo tekmecev zatresel 29-krat in je 21. Nagrado Williama M. Jenningsa za najboljšega vratarja je dobil Los Angelesov Jonathan Quick.

Izidi:
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 0:1
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 0:3
New Jersey Devils - Boston Bruins 3:2
Philadelphia Flyers - Carolina Hurricanes 5:6
Buffalo Sabres - New York Islanders 3:4
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 2:3
Vancouver Canucks - Calgary Flames 5:1
Minnesota Wild - Nashville Predators 3:7
Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 4:3
Phoenix Coyotes - Dallas Stars 2:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.