Hokej

Večji tudi od sodnikov: Zmaji s polnim izkupičkom iz Celovca

Celovec, 06. 12. 2011 22.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Tilie Olimpije so na gostovanju v Celovcu premagali tamkajšnji KAC in prekinili rezultatsko krizo. Ljubljančani se tokrat niso borili le proti avstrijskim tekmecem, ampak tudi proti delivcem pravice.

Ljubljančani so pred zahtevnim gostovanjem v Celovcu, kjer niso zmagali že od uspešne končnice pred tremi leti, doživljali manjšo krizo. Izgubili so štiri tekme, od tega dve domači, posledica slabe forme pa je bil tudi odhod Finca Tomija Mustonena, ki se je s klubom razšel v ponedeljek. Pred tekmo pa sta bili obe moštvi pred pomembno nalogo, saj so tudi domači imeli za sabo serijo petih porazov. Že v prvi minuti je po desni strani ušel Thomas Koch, toda vratar Jean Phillipe Lamoureux je bil na mestu. Domači so pritisnili, ko so dvakrat zapored imeli na ledu igralca več. Nato pa so Ljubljančani z igralcem manj prišli do prednosti, po podaji Žige Panceta je v polno zadel John Hughes. Domači navijači so še bolj onemeli, ko je nekaj minut pozneje po podaji Hughesa Justin Taylor spretno in srečno povišal vodstvo.

Hannu Järvenpää je našel recept za pot iz rezultatske krize.
Hannu Järvenpää je našel recept za pot iz rezultatske krize. FOTO: Damjan Žibert

Na začetku druge tretjine so domači pritisnili z igralcem več, ko pa se je vrnil izključeni ljubljanski igralec, so gostje izpeljali hiter protinapad, ki ga je z lepim golom kronal Petr Šachl. Tedaj so imeli domači lepo izhodišče, toda v nadaljevanju je sodnik kot po tekočem traku izključeval Olimpijine hokejiste. V 30. minuti je tako Gregor Hager iz bližine znižal na 1:3. Domači so nato dve minuti igrali z dvema igralcema več, vendar so se zmaji ubranili. A le 31 sekund potem, ko so si oddahnili, je sledila nova kazen in Kirk Furey je še pred zadnjim odmorom izid znižal na 2:3.

V zadnji del so zmaji krenili številčno močnejši, a tega niso izkoristili, nato pa so zaspali pred svojim golom in domači so prek Kocha izid izenačili. Tako je tekma spet postala odprta. Celovčani so še trikrat igrali z igralcem več. Prebujeni domači navijači so čakali vodilni gol. V 50. minuti je Scott Hotham z modre črte zadel okvir gola. V 58. pa so gostje z igralcem več preko Aleša Mušiča, ki je bil najbolj spreten pred vrati, le zadeli. V 59. minuti je gostom ušel Tyler Scoffield, a je bil Lamoureux na mestu. V zadnji minuti so domači poskušali še brez vratarja, toda zmaji so vse nalete ustavili in prišli do pomembne zmage in obenem prekinili dolg niz porazov v Celovcu.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dule100
09. 12. 2011 09.50
Neverjetno ste ekspiditivni. Še vedno niste uspeli popraviti lestvice ! Le kdo vas plačuje ?
Offside
07. 12. 2011 13.19
+4
Drugi gol je dosegel Hughes...on je streljal, ker je pred vrati videl Taylorja, Chioda pa je pak zadel v palico in šel preko njegove glave v gol.
Zverck
07. 12. 2011 10.10
+1
Groznika pa Dervariča čim prej iz kluba vn in najdt čim prej zamenjavo za ta dva hloda....ma tok kokr pa ona dva slabo igrata v obrambi pa še nism vidu...Groza bi lohk s svojo višino marikaterega igralca dobesedno prilepu na bando, se pa userje, počasn je pa tud k polž
mare.florida
07. 12. 2011 04.38
+7
BRAVO NAŠI....TAKO SE IGRA!!!!
antiovca
07. 12. 2011 04.19
+2
Zgleda, da je pomagal malo pljuvanja po hokejistih. Bravo in čestitke, čeprav mi še vedno ni jasno, kaj hudiča Groza počne na igrišču????'
Offside
07. 12. 2011 13.11
+3
kaj počne...NČ..drsa ko moja stara mama, igralce samo gleda ko drsajo mimo njega, bog ne daj da bi šel v napadalni tretjini po pak...gre raje nazaj, da ga lahko napadalec predrsa...včeraj je bil gor pri vseh golih. Tip je vsako leto slabši. Naj greta z Dervo v Slavijo al pa Alfo..tam ne bi delala škode nikomur. Lahko bi odpustili oba pa obdržali Mustonena, ki je v obrambi boljši od obeh skupaj. Smili se mi pa Cole, ki je odličen branilec, pa igra v paru s takim štorom kot je Groza.
olimpija30
07. 12. 2011 00.22
+4
Primeren naslov, BRAVO ZMAJI!
geozadetek
06. 12. 2011 23.46
-9
dobr da so zmagal, ker drugače bi bili spet krivi sodniki... zdej je pa že mal hecn ratal tale zgovarjanje na sodnike... :(
metalc4ever
09. 12. 2011 14.10
a boš šel malo na novico o jesenicah pogledat, koliko komentarjev je o sodnikih? sicer pa, če nisi gledal, se zadrži komentarja.
Bregar1234
06. 12. 2011 22.39
+4
metalc4ever
06. 12. 2011 22.27
+6
naslov res pove vse... BRAVO ZMAJI! tako se bori, tako se igra!