Hokej

VIDEO: Večer gostov v ligi NHL, Malkin odpadel za tekmo zvezd

New York, Detroit, Denver, Anaheim, 26. 01. 2017 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred prihajajočo tekmo zvezd je bil sredin večer v ligi NHL rezerviran za gostujoča moštva. Zmage so slavili Toronto, Philadelphia, Vancouver in Edmonton, medtem ko so iz tabora Pittsburgh Penguins sporočili, da ruski zvezdnik Jevgenij Malkin ne bo nastopil v losangeleškem Staples Centru.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Edmonton Oilers
    02:08
    Vrhunci tekme Anaheim Ducks - Edmonton Oilers
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Philadelphia Flyers
    01:18
    Vrhunci tekme New York Rangers - Philadelphia Flyers

V sredo so hokejisti lige NHL odigrali štiri tekme, prav na vseh pa so zmagali gostje. Toronto Maple Leafs in Edmonton Oilers so bili prepričljivi, Detroit Red Wings oziroma Anaheim Ducks so nasprotnike nadigrali s 4:0, Philadelphia Flyers so z 2:0 ugnali New York Rangers, najbolj tesno pa je bilo v Denverju, kjer so Vancouver Canucks Colorado Avalanche ugnali s 3:2. Junak tekme v Koloradu je bil Čeh Sven Baertschi, ki je dosegel dva gola, in sicer prvega in zadnjega v dvoboju. Štiriindvajsetletnemu napadalcu očitno ustrezajo tekme proti Coloradu, saj je njegovega vratarja Calvina Pickarda, ki je tokrat zbral kar 38 obramb, dvakrat premagal že na medsebojnem obračunu 2. januarja, tudi takrat je njegov zadetek odločil tekmo. Za Čeha sta bila to 12. in 13. gol v sezoni, za Colorado pa je bil to sedmi zaporedni poraz in nadaljevanje slabe serije rezultatov na domačem igrišču, na katerem so v zadnjih 16 tekmah v rednem delu zmagali le enkrat. Enak dosežek kot Baertschiju je na tekmi med Anaheimom in Edmontonom uspel Nemcu Leonu Draisaitlu, ki je na peti zaporedni tekmi dosegel vsaj točko, tudi on je dosegel dva gola, tudi on prvega in zadnjega na tekmi, na kateri so gosti pokazali izjemno učinkovitost, saj so iz 23 strelov zadeli kar štirikrat. Connor McDavid tokrat ni zadel v polno, je pa spet prispeval podajo in je s 97 točkami še naprej najučinkovitejši igralec lige.

Malkin (v sredini) na nedavnem obračunu s Carolino.
Malkin (v sredini) na nedavnem obračunu s Carolino. FOTO: AP

Z zmago so Oilers dokazali, da so ena izmed bolj vročih ekip v ligi, v zadnjih sedmih tekmah so zmagali šestkrat, v pacifiški skupini pa za točko zaostajajo le za tokratnimi tekmeci. S svojim neverjetnim dosežkom pa nadaljuje napadalec Anaheima Andrew Cogliano, ki je odigral že 755. zaporedno tekmo svoje ekipe. Od debija leta 2007 ni zamudil niti ene tekme. Z istim izidom kot Edmonton je zmagal tudi Toronto, ki se je svoje druge zaporedne zmage, na kateri ni prejel gola, veselil v Detroitu. Maple Leafs so postali pravi specialisti za igro v gosteh, saj so na zadnjih enajstih gostovanjih vedno osvojili vsaj točko. Detroit je izgubil četrto tekmo v nizu in je vse bolj oddaljen od uvrstitve v končnico, trenutno je v atlantski skupini celo na zadnjem mestu, nahaja pa se v skupini šestih ekip, ki imajo po 49 točk, manj jih na vzhodu nima nihče. Philadelphia je z 2:0 ugnala New York Rangers, oba gola je dosegla v zadnji tretjini, ko sta mrežo zatresla Wayne Simmonds in Jukub Voraček. Izkazal se je tudi gostujoči vratar Steve Maspon, ki je ubranil 36 strelov. Ruski zvezdnik Jevgenij Malkin zaradi poškodbe ne bo moral igrati na naslednjih tekmah, tudi ne na nedeljski tekmi vseh zvezd, so sporočili iz njegove ekipe Pittsburgh Penguins. Tridesetletni Malkin se je poškodoval ob torkovem porazu pingvinov s St. Louisom z 0:3. Malkin je četrti po podajah (32) in golih (22) v ligi v tej sezoni in je bil ključni igralec pri osvojitvi naslova prvaka v sezonah 2009 in 2016. Leta 2007 je osvojil pokal Calder Trophy za najboljšega novinca NHL, leta 2009 pokal Conn Smythe za najboljšega igralca končnice za Stanleyjev pokal ter leta 2012 pokal Hart pa najboljšega moža celotne sezone. Trikrat je nastopil na olimpijskih igrah in Rusiji dvakrat pripomogel k naslovu svetovnega prvaka leta 2012 in 2014.

Izidi:

Detroit Red Wings ‒ Toronto Maple Leafs 0:4
New York Rangers ‒ Philadelphia Flyers 0:2
Colorado Avalanche ‒ Vancouver Canucks 2:3
Anaheim Ducks ‒ Edmonton Oilers 0:4

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.