Hokej

V zmajevem gnezdu sestavljajo igralski mozaik: Hebar, Sila, Pešut ...

Ljubljana, 27. 06. 2013 09.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Telemach Olimpija sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono. Pogodbo je še za eno sezono podaljšal Andrej Hebar, po dveh letih in pol se v matični klub vrača Aleš Sila, medtem ko bo novinec v zmajevem gnezdu Žiga Pešut. Sila je obljubil dveletno zvestobo, Pešut pa še leto daljšo.

Nova sezona lige Ebel je iz dneva v dan bližje, vedno bolj poln pa je tudi seznam domačih hokejistov, ki bodo v sezoni 2013/14 nosili zeleno-beli dres. Aleš Sila je za prvo moštvo zmajev debitiral s 16 leti. V sezoni 2007/08 se je preizkusil v severnoameriški mladinski ligi NAHL, v kateri je zbral 18 nastopov za Springfield Jr. Blues. Po sezoni se je vrnil pod Rožnik ter za zmaje 61-krat stopil med vratnici v ligi Ebel. V tem času je bil član slovenske izbrane vrste na dveh svetovnih prvenstvih divizije I. Sredi sezone 2010/11 se je preselil v Gradec k takratnemu drugoligašu ATSE. Po propadu članskega moštva se je vrnil v Slovenijo. Zadnje leto je bil član zaloške Slavije, s katero je osvojil drugo mesto v ligi INL ter v državnem prvenstvu. V premierni izvedbi lige INL je bil Sila najboljši vratar tekmovanja. Na 35 tekmah je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno petkrat.

Za Andreja Hebarja bo nova sezona že sedma v dresu HDD Telemach Olimpija.
Za Andreja Hebarja bo nova sezona že sedma v dresu HDD Telemach Olimpija. FOTO: Miro Majcen

Potem ko je Andrej Hebar lansko sezono začel pri Medveščaku, se je sredi decembra vrnil k zmajem. V ligi Ebel je za zeleno-bele odigral 25 tekem, na katerih je dosegel 14 točk (7 + 7). Ob koncu sezone je s petimi podajami svoj kamenček dodal tudi k mozaiku ob ubranitvi slovenske krone. Dvajsetletni Mariborčan Žiga Pešut bo v Tivoliju znova združil moči z nekdanjim mladinskim soigralcem Miho Verličem. Po igranju za mlajše selekcije mariborskih lisjakov se je levokrilni napadalec pred sezono 2009/10 odločil za odhod v tujino. Postal je član švedskega Grumsa, za katerega je igral tako v mladinskih selekcijah do 18 in do 20 let. Ob dobrih igrah je priložnost dobil tudi v članski konkurenci, v kateri je v tretji švedski ligi na šestih tekmah dosegel sedem golov ter eno podajo. Iz Švedske ga je hokejska pot vodila na Češko, kjer je v mladinski ligi oblekel dres Slezan Opave ter Mlade Boleslav. Član Mlade Boleslav je bil tudi v minuli sezoni, a prave priložnosti ni dobil. Ob koncu sezone je kot posojen igralec v končnici tretjeligaškega tekmovanja zaigral za NED Hockey Nymburk.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alanjevsevar
07. 07. 2013 21.37
metalc4ever- zgleda da neveš kaj je hokej!!! cvetek dervarič grahut erman niso sploh pravi beki neznajo iz plave linije ustrelt na gol, neznajo golmana brant bojijo se sami sebe!! neznajo igrat hokej!!!!
Matic Korošic
28. 06. 2013 16.44
-1
joj metalc pomojem ne gledaš iste olimpije k ostali hahahahah morš uno gledat k igra v ligi ebel pa k ma najbolj gnile slo beke ;)
metalc4ever
29. 06. 2013 19.15
+3
sem siguren, da bi vodstvo olimpije "ubijalo" za tvoje super predloge, koga vzeti namesto teh bekov... pa seveda, še kakšen evro zraven pošlji v tivoli, tvoji super beki niso zastonj :)
metalc4ever
27. 06. 2013 12.06
-14
malo mi je žal sile, v olimpiji bo zagotovo številka 2. je pa lepo, da se podpisuje slovence. še cvetka in 2/3 tuje beke, potem bi bil že kar zadovoljen.
Dogg Pss
28. 06. 2013 11.45
+4
metalc4ever človek a si ti normalen kakšen cvetek !! se vid da nimaš pojma v hokeju
Rudi Sieger
28. 06. 2013 11.50
+3
O moj bog a ti človek sploh spremlaš hokej? Itak bo Sila številka 2, če maš Kuhna podpisanga....Kaj za vraga ke pa Cvetek pokazu v zadnih 4-ih letih odkar je v olimpiji? dej prosm prid na tekme, ne pred televizorjem sedet.....
metalc4ever
28. 06. 2013 13.21
+2
a boš raje ermana gledal? lanski cvetek in lanski dervarič skupaj sta soliden branilski par. (za naše razmere, ampak ja, vi boste itak zadovoljni takrat, ko bosta chara in vojnov v tretjem branilskem paru, ker za prvega ne bosta dovolj dobra) in ja, zagovarjam, da je bil lani dervarič naš najboljši bek, takoj za njim coulombe, nato pa grahut in cvele. 100% oba sedita na vzhodu, tam znajo samo jagat cveleta, ko je treba pa odnavijat ali pa cel zahod vstane, pa obsedite in ste tiho :) ja, sila bo številka 2, to sem tudi napisal. pravim, da mi ga je žal, da bi bilo po mojem mnenju zanj pač bolje, da ostane v Slaviji in redno igra INL. bo pa vsaj (ne)redno plačan a ne ;) prihoda na tekme mi pa ne očitaj, ker sem zmrzoval zunaj in čakal na tekmo tudi takrat, ko je bilo vseh navijačev skupaj z gostujočimi 1200 in smo imeli v ekipi thomasa. nisem zamudil domače tekme že zadnje 3 sezone, pa tudi nekaj gostujočih sem si ogledal. s tem, da jaz stojim za olimpijo in podpiram igralce v dobrem in slabem (dobro, črtaj thomasa, od modela imam še vedno nočne more), vi se jim pa derete, kam vse naj spokajo :)
Rudi Sieger
28. 06. 2013 16.48
+0
Lej kok minusov maš človek, a ti to ne pove da nimaš pojma. Zgleda da hokej res ni zate in da si poiščeš nov šport.... Če ima olimpija res tako dobre branilce, zakaj smo bili potem ekipa ki je prejela 145 zadetkov (3. na lestvici največ prejetih zadetkov) Olimpija ima res odlične beke *pozor sarkazem* Jaz nebi čakal na mrazu za te bebce, lahko se prehladiš in škoduje zdravju...
Zverina56
29. 06. 2013 11.23
+2
cvetka pa dervak sta najbl gnila beka kar jih sploh premore kerikoli hokejski klub...jst vsak let po koncu sezone in pred začetkom nove sezone upam da se bojo losal teh dveh bekov, ker sta res šalabajzrja, tok napak kt ona dva nardita v obrambi jih ne nardi nben drug branilc oz. bek...še Groza je lansk let več pokazu od teh dveh skp naj te dva šalabajzrja fukne v 4-i napad kateri bo imel najmanj minutaže na ledu pa bomo zih imel kako zmago več na spisku napram lanski sezoni...še dobr da smo imeli Kuhna na golu drgač bi blo pa res že đabe vse skp, kar se obrambe tiče...ok sej nočm pluvat sam po naših bekih...tud nekateri tuji beki iz lanske sezone so bili kot megla na ledu...sam vlekl so se po ledu pa igral kot eni pussiji, še na telo si niso upal igrat....tko da upam da bo letos pri Olimpiji vsaj kar se bekov tiče mal bolši presežek od lanske sezone
metalc4ever
29. 06. 2013 19.14
-2
minuse imam na portalu, kjer je večina obiskovalcev 13-letnih otrok in vidijo samo barcelono. spet, nikdar nisem rekel, da smo imeli dobre beke. jaz sem napisal, kakšna je bila lestvica letos po kakovosti. je bila letos sezona slaba, kar se tiče bekov, ampak ja, razumem, se moraš obešati na nekaj, česar nisem napisal :) se pa tu pač razlikujemo, jaz sem se raje prehladil, ker imam pač rad olimpijo in hokej. in veliko raje podpiram cvetka in dervariča kakor pa tujce :) cvetek in dervarič sta povsem dovolj za tretji branilski par (ja, sigurno sta). tistega o grozi pa itak ne bom komentiral, groza pokazal več? ma dej no, in potem jaz ne gledam iste olimpije :) mimo groze mogoče še jaz pridem, če imam dober dan. saj ne rečem, jaz rad vidim grozo v zelenem dresu, če ne drugega, potem vsaj popestri kakšno tekmo... ok, bom takole oblikoval.... koga namesto dervariča in cvetka? pa ne omenjajte groze, takih sploh ne jemljem resno :)
Rudi Sieger
29. 06. 2013 23.34
+3
Koga, koga, koga.....kakšn tretji branilski par, a prej si mi očitov da bi vojnova pa charo, dej prosm.... reku si da je cvetek O.K ali nekaj podobnega...in tu se debata konča...
Zverina56
01. 07. 2013 15.08
metalc4ever teb ga očitno tele metal plošče preveč butajo v glavo :D kako lahko sploh govoriš za Cvetavzarja in Drvaka da sta O.K. igralca?!?!?! pa a si ti sploh normaln človk al so se ti že možgani skisal od vsega tega dretja v mikrofon in od vsega tega žaganja od metal muske? če si bil kdaj na kaki tekmi v Tivoliju pol bi lahko tudi vidu če samo malo spremljaš za tvoje pojme O.K. beka, kje ponavadi izgubljata ploščke...že v naši tretini torej v obrambni tretini pa seveda v srednji tretini aja pa da ne pozabm...v PP tudi v napadalni tretini ne znata zadržat paka...tok o teh tvojih O.K. bekih.... NESPOSOBNA STA OBA...NEJ ZGINETA ČIM PREJ IZ OLIMPIJE, tako da bomo imeli vsaj kako šanso več za zmago v nadalni sezoni
Zverina56
27. 06. 2013 09.57
+14
lepo :) Letos bo imela Olimpija kar všečno ekipo :) zna bit letošnja EBEL liga še kar zanimiva napram lanski sezoni :) VSI ZA ŠAMPIONE ZELENE