Hokej

Velika Britanija si je zagotovila obstanek

Ljubljana, 21. 04. 2012 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zadnjem krogu hokejskega SP divizije 1 sta moči merili Velika Britanija in Madžarska, vendar je Velika Britanija po srditem boju premagala Madžarsko (5:4) in se tako izognila izpadu v nižji rang tekmovanja. V divizijo I (skupina B) potuje Ukrajina.

Velika Britanija je na odločilnem obračunu premagala Madžarsko.
Velika Britanija je na odločilnem obračunu premagala Madžarsko. FOTO: Damjan Žibert

Glede na razplet popoldanske tekme, ko so Ukrajinci po kazenskih strelih premagali Japonsko z 2:1 in se začasno preselili na rešilno predzadnje mesto, so morali Britanci v svoji tekmi z Madžari iztržiti vsaj točko za neodločen izid po rednem delu, lahko pa bi si privoščili poraz po podaljšku. Na drugi strani pa so imeli Madžari že pred tekmo v rokah tretje mesto in niso mogli ne napredovati ne nazadovati.

Britanci so bolje začeli in povedli, a so nato morali vseskozi loviti prednost tekmecev. Ti so trikrat ušli za gol, a so Britanci trikrat izenačili. Nazadnje tik pred koncem druge tretjine, v zadnji pa so izkoristili kazenski strel, uspešen je bil Robert Dowd, in se nazadnje veselili končnega petega mesta na SP.

Ukrajinci pokazali premalo

Ukrajinci so svoj del naloge sicer opravili, po zadetku Jurija Navarenka so vodili od osme minute, a prejeli gol 13 minut pred koncem. Po kazenskih strelih so si priigrali dve točki, odločilnega je zadel Artem Bondjarev, kar pa je bilo za obstanek premalo.

Izidi:
Velika Britanija - Madžarska 5:4 (2:2, 2:2, 1:0).

Ukrajina – Japonska 2:1 (1:0, 0:0, 0:1; 1:0) 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.