Hokej

V obračunu prvega proti zadnjemu Jesenice brez moči

Linz, 09. 12. 2011 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Acronija Jesenic so v 30. krogu lige Ebel gostovali pri vodilnem Linzu in doživeli visok poraz (2:6). Železarji z novim neuspehom ostajajo prikovani na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice.

Jeseničani se iz Linza vračajo praznih rok.
Jeseničani se iz Linza vračajo praznih rok. FOTO: Damjan Žibert

Jeseničani so na pot k vodilnemu Linzu krenili še dodatno oslabljeni, saj so igrali brez poškodovanih Jake Ankersta, Anžeta Kuralta, Klemna Pretnarja in Andreja Židana. Čeprav položaj na lestvici ni dajal upanja Jeseničanom, pa so slovenski prvaki v tej sezoni že dvakrat dokazali, da se lahko kosajo tudi z močnim Linzem, saj so dvakrat izgubili šele po kazenskih strelih.

Domači so tekmo začeli odločno in vratar gostov Michal Fikrt je moral prvič po plošček v mrežo že v peti minuti, ko so imeli Jeseničani na ledu igralca manj. Sredi tekme je Phillip Lukas povišal na 2:0, toda železarji se še niso predali. V 14. minuti je Tomi Hafner po protinapadu poskrbel za znižanje, gol pa je dajal upanje tudi na dobro nadaljevanje.

V drugi tretjini je bila igra dolgo enakovredna. Domači so si sicer priigrali nekaj priložnosti, toda obramba Jeseničanov je zdržala vse nalete. Do 36. minute, ko je s strelom od daleč Danny Irmen tudi z nekaj sreče ugnal Fikrta. Domači so delo nato dokončali tik pred koncem tretjine in si pred nadaljevanjem zagotovili tri gole naskoka.

Jeseničani so se sicer še enkrat približali, potem ko je v 47. minuti Rob Hisey za Linz najprej zadel vratnico, v protinapadu pa je bil uspešen Jure Dolinšek. Vendar je nalet gostov nato ustavilo razbito pleksi steklo na ogradi, hokejisti so morali ob menjavi na prisilni 17-minutni počitek, po vrnitvi na led pa so spet zagospodarili hokejisti Linza. V končnici so v razmiku 43 sekund dosegli še dva gola in potrdili zmago.

Izid:

Linz – Acroni Jesenice 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

starakura
10. 12. 2011 11.32
+0
Škoda, pa saj bomo kmalu sosedi na lestvici.
romankranj
10. 12. 2011 09.09
-1
ja,bo treba tud trenerja zamenjat,ker vsak pametn trener vratarja kot je fikrt tud pod razno ne bi v gol dal,kroselj pa sedi na klopi,mislm da Malkia mal namerno sabotira klub,vsaj obcutek je tak,ker trener ki ne da rezultatov ga povsod drugje odstavijo,tle pa kar vztraja pri zgresenmu konceptu....