Hokej

V derbiju vodilnih visok poraz Olimpije

Linz, 25. 11. 2011 21.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Olimpije so v 25. krogu lige Ebel izgubili na gostovanju v Linzu. Vodilno moštvo lige je Ljubljančene odpravilo kar s 4:0 in se utrdilo na vrhu prvenstvene razpredelnice.

Hokejisti Tilie Olimpije so na derbi vodilnih moštev lige pripotovali močno oslabljeni, brez kar šestih igralcev. Na pot v Linz so se podali brez poškodovanih Igorja Cvetka, Boštjana Goličiča, Boštjana Groznika in Justina Taylorja, četverico je dopolnil oboleli Eric Pance. Poleg tega je trener Hannu Järvenpää priložnost v golu prvič v sezoni zaupal Matiji Pintariču; drugi vratar lige Jean-Philippe Lamoureux se je spočil pred nadaljevanjem sezone. Pintarič je v prvi tretjini svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Zmaji pa so prvo priložnost imeli že v prvi minuti, ko je Petr Šachl streljal iz bližine, vendar je Alex Westlund plošček zaustavil.

Ljubljančani v Linzu niso imeli razloga za veselje.
Ljubljančani v Linzu niso imeli razloga za veselje. FOTO: Damjan Žibert

Domači so imeli v šesti minuti igralca več, Pintarič pa se je vnovič izkazal. Žiga Pance je v 13. minuti streljal z desne strani, vendar so njegov poskus domači branilci blokirali. Štiri minute so imeli domači ponovno igralca več, gostje pa priložnost. John Hughes je za golom odlično podal, Jamie Fraser pa streljal, vendar se je izkazal Westlund. Tudi v prvih štirih minutah nadaljevanja sta obe mreži ostali nedotaknjeni, čeprav so bili gostje številčnejši, pa so imeli Ljubljančani prek Aleša Mušiča novo priložnost za gol, ki ga je domači vratar preprečil. V 22. minuti si je ramo poškodoval Anže Ropret in zaključil z igranjem, kar je presekalo Olimpijo.

Gostitelji so nato v minuti in šestnajstih sekundah dvakrat premagali Pintariča. Najprej je bil uspešen Martin Mairitsch, nato pa še Patrick Spannring. Denny Irmen je v 33. minuti po napaki obrambe gostov povišal vodstvo na 3:0. Ta igralec je bil uspešen tudi v 45. minuti, ko je drugič ugnal Pintariča, ki je zbral 35 obramb. Alex Westlund je na drugi strani svojo mrežo ohranil nedotaknjeno po 23 strelih Ljubljančanov ter bil izbran za igralca tekme. Olimpija je s črnimi krili izgubila še tretjič v tej sezoni ter prvič v tej zimi ostala brez doseženega gola.

Izid:

Black Wings Linz – Tilia Olimpija 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metalc4ever
26. 11. 2011 18.10
+0
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.... porazi vas manj bolijo, ker ste zadnji? potem ste pa, brez zamere, čudni. ravno to bi vas moralo boleti. res govoriš bedarije. drugače pa, niti enega navijača jesenic še nisem slišal, da bi rekel, hvala, ker vam ni vseeno za naš klub, hvala, ker nam pomagate... jaz najverjetneje bom doniral, se mi zdi pa brezveze, da se trudimo z zbiranjem, če ste pa vi tako nehvaležni.btw, napoveduješ še slabše kot vedeževalci. jaz že od prvih par tekem čakam tale padec, a bi mi malo bolj namignila, kdaj bomo zdrsnili po lestvici navzdol? admin, ti pa mi nehaj brisati komentarje, ker se mi ne da vsako uro pisati novega. aha, pa še tole. še jeseničani ti govorijo, da nisi resna, da nimaš pojma in podobno, pa še vztrajaš? jao, travica, travica...
trava@pinkponk.com
27. 11. 2011 09.44
-1
glede ene stvari pa se s teboj strinjam.jaz bi že rekla hvala za pomoč ampak kaj ko me boste spet napadli da sem hinavka.enako je bilo s čestitkami za zmago.zato tega ne rečem,čeprav se mi zdi zelo lepo dejanje. pa še glede ene stvari se strinjam.brišejo kot srake,pa če jaz kaj napišem čez vas žabice ali pa vi čez mene.zgleda da tekmujejo med seboj koga bodo večkrat pobrisali. jeseničani naj govorijo kar hočejo TO JE MOJE MNENJE.vsak ima svoje tako kot ti in drugi.problem je samo v tem da bi se morali z vsemi strinjat in prikimovati..kar vi rečete. glej ne čakaj na padec svojega kluba in ne oziraj se na moje besede ti samo navijaj za svoj klub in to je to.če se bo pa napoved uresničla se pa name spomni.to je to.ampak brez petih ključnih igralcev bo šlo zelo težko.saj sem napisala da vidimo če imate kaj gorenjske trme. 24ur.ne brište tudi jaz vas imam že poln kufer.
Anciiii08
26. 11. 2011 11.59
+2
Linz je res v dobri formi ni kei mel so dobrga vratarja pr ns je mogu pa Pinta tut dobit prložnost,ker drgač bo sam popokov če bo skos na klopi gremo fantje jutr na avstriske bike u Tivoliju :) OLIMPIJA<3
neziie
26. 11. 2011 11.12
+3
Prov je da se Olimpija na takih tekmah mal spočije in poka točke na mal slabših ekipah.Linz je pač u naletu,sezona je pa še dolga.Bravo pobje.
srpi96
26. 11. 2011 11.07
+2
linz je letos isti kot je biu lani KAC. zmagal je menda 19 tekem zapored al nekaj takega. škoda za poraz. bo drugič bolše. Jesenicam pa usa čast k se tko borijo za !0! plače ki jo dobijo. Olimpija <3!
dule100
26. 11. 2011 10.05
+1
trava Preveč pričaš. Na katerem mestu so Jesenice in na katerem Olimpija ? Seveda, vam pa privoščim, da se uvrstite v končnico. Samo, da še malo soldov zberemo za vas !
Tina Vovk
26. 11. 2011 17.29
+1
namen zbiranja soldov ni uvrstitev v končnico..sem prepričana,da se samo oglasas tisti ki zbirajo za nase fante se sigurno ne oglasajo s takimi komentarji! res lepa gesta dragi rivali, samo enostavno ni kul tole ponasanje z zbiranjem!! to ni namen!! namen je fantom dat bozicnico in vsaj praznike za njih narest mal lepse! ne dvomim da bos razumel moto akcije: nikoli nisi sam hokejist hk jesenice! :)
mare.florida
26. 11. 2011 09.50
+5
travica he he ti pa si modelka...tvoje komentarje itak nobeden ne jemlje resno,ker si vedno zadeta od trave.Imaš pa vedno smešne komentarje prav takšne kot si ti.
trava@pinkponk.com
26. 11. 2011 10.04
-5
naj bodo smešne ali pa ne so pa resnične.resnica pa boli in ko vam to ne paše že iščete kako bi drugače mislečega žalili. glavno že iščete izgovore zakaj ste izgubili.in verjetno jih boste še nekaj,vsaj dokler se poškodovani ne vrnejo.in s tem tudi padec na lestvici ki pa bo zelo boleč. veš mojih komentarjev ni treba jemati resno ampak ko se bo to zgodilo pa se lahko mal zamisliš.
Miha Piha 1
26. 11. 2011 09.30
+3
linz je letos prekleto dober ampak enkrat izgubiš drugič pa zmagaš OLIMPIJA<3
antiovca
26. 11. 2011 04.26
+2
Bolje 1x zgubiti 4-0, kot 4x 1-0. Trava, o avstralopitkih tvojega kova, pa itak ni vredno zgubljati besed.
trava@pinkponk.com
26. 11. 2011 10.06
-4
pazi-tudi vam se lahko zgodi.ampak naši porazi so boleči ampak ne tako hudo saj smo zadnji.vaši porazi pa bodo zelo boleči ker boste začeli padati po lestvici navzdol.
briss
26. 11. 2011 03.33
+3
recimo polom olimpije, kar me morda sploh ne preseneča glede na poškodbe igralcev, obupen power play in kar me nekako najbolje bode v oči ta trenutek sta šachl in mustonen ... megla drgač pa glave gor in gremo naprej ... še bo porazov upam pa da še več zmag OLIMPIJAAAAA v DOBREM in SLABEM !!!
trava@pinkponk.com
26. 11. 2011 09.04
-5
briss no vidiš kako hitro se obrne.nam ste se smejal ko so nas zapustili ključni igralci in rekli ste da iščemo izgovore nas je res udarlo iznenada in se ni čuditi porazom ki smo jih doživeli.In kaj sedaj počnete vi.iščete izgovore ker je veliko poškodovanih.res še enkrat ste dokazali kako ste dvolični.
trava@pinkponk.com
26. 11. 2011 02.12
-5
kje ste žabice.a hop na drevo pa jok in stok. vse se vrača vse se plača.vi ste se nam smejal ko smo izgubili 5:0 z medveščakom danes se je zgodilo vam 4:0.z lincem.in po čudežu ni nobene žabice da bi kaj povedala,glasni ste samo takrat ko zmagujete,ko izgubljajo pa jih ni od nikoder.nikoli nisem bila prevoščljiva ampak vi z vašim zaničevlanim obnašanjem in žaljenjem privočim nadaljni sklop porazov. za nas se ne bojte a se bomo pobrali ali pa zopet izgubili.mi kot zadnji nimamo kaj izgubiti lahko se sam pospemo višje vi žabice pa ogromno.
Najvecji
26. 11. 2011 12.47
+4
te žabice vam bodo dale keš da boste lah dal plačo igralcem, te žabice so vas letos že 2x premagale
Tina Vovk
26. 11. 2011 17.20
+0
trava trava lahko ti recem samo, da ceprou sem zvesta jesenicam in ne zamudim ene same tekme me tvoji komentarji zjezajo totalno..rivalstvo med nami in zelenimi se kaze na derbijih..takrat mamo priliko lajat en na druzga in se jezat..biti zvest svoji ekipi pa ne pomeni biti tako grozljivo privoscljiv ob slabih rezultatih rivalov!!..takole komentiranje je pa samo odraz nezrelosti! matko2 tebi pa lahko recem samo; da kapo dol za pomoc pri zbiranju denarja.. ce pa to delate zato,da boste tkole naprej metal to ves cas pa lahko enostavno prekinete z zbiranjem.sploh imam pa obcutek,da tisti ki zbirajo ne dajejo takih neumnih komentarjev!!!!!