Hokej

Uradno: Mälkiä novi trener hokejistov Olimpije

Ljubljana, 06. 06. 2012 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
L.S./M.J.
Komentarji
8

Iz vodstva hokejskega kluba Tilia Olimpija so sporočili, da so podpisali pogodbo s finskim trenerjem Heikkijem Mälkio. Nekdanji trener Jesenic je z zmaji podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono.

Heikki Mälkiä je v pretekli sezoni vodil moštvo Jesenic.
Heikki Mälkiä je v pretekli sezoni vodil moštvo Jesenic. FOTO: Damjan Žibert

Ljubljanska Olimpija bo v prihodnji sezoni edini slovenski klub, ki bo nastopal v razširjenem avstrijskem hokejskem prvenstvu, ligi EBEL.

Po težavah Jesenic, ki zaradi finančnih težav niso dobile zelene luči za nastop v ligi EBEL, se bo med elitno druščino borila zgolj Olimpija, ki je že našla zamenjavo za finskega trenerja Hannuja Järvenpääja, ki se je preselil v Beljak. Na klopi zmajev bo naslednjo sezono sedel njegov rojak Heikki Mälkiä, ki je v pretekli sezoni vodil Jesenice. V ljubljanskem klubu pa so našli še dve okrepitvi, to sta Andrew Thomas in Scott Freeman, ki sta do zdaj igrala v nižjih ameriških ligah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
07. 06. 2012 17.31
Vse lepo in prav.....samo Olimpija je izgubila nekaj svojih ključnih igralcev prejšnje sezone.....potrebno bo kaj še kaj več,kot dve (upajmo da dobre) okrepitve.Če bo denar to dovoljeval seveda.......upajmo na najboljše... :-)
Tomaž Boži? 1
07. 06. 2012 11.58
-2
Na Jesenicah se nm bo še zelo kolcal po Gospodu Heikkiju Malkieju ker je res super trener .. In kot zagriženemu navijaču Jesenic je še najhujš to da bo pri močvirnikah ..
Omen3
07. 06. 2012 17.50
+1
Tako razmišljanje nekaj pove o navijaču....in nima nobene veze s športom.... A ni najhujše,da je jeseniški klub v razsulu,da ne boste igrali v Ebel ligi,da se jeseniški hokejisti ne bodo dobro pripravljali za reprezentančne nastope.....neee,tebi je "najhujš",da bo Malkiaja treniral Olimpijo.....God help you. Denar je sveta vladar,tudi v športu žal......normalno,da gre vsak športnik (in trener) tja kjer bo dobro (bolje) plačan za svoje delo.Če bo ob tem še z dobrim kolektivom, toliko bolje.Saj je tudi nas zapustil Hughes in odšel k avstrijcem......a naj zdaj jokamo in sovražimo avstrijce ?!?Še največ zadoščenja nam bo,če jih nasledno sezono "nabijemo"....rezultatsko seveda. Ostalo je pa samo šport,kdo ve,Heikki je podpisal za eno sezono (z možnostjo podaljšanja).....lahko nam že po sezoni oddide drugam.....tako pač je.
antiovca
06. 06. 2012 21.40
+4
Komaj sem čakal začetek novic in začelo se je.....
--Milan--
06. 06. 2012 20.48
+4
Pri Olimpiji so zgleda najdl človeka ki se spozna na okrepitve in mislim da bo olimpija močnejša kot ta let
prvoborec
06. 06. 2012 18.24
+19
4 zmage proti VSV oz. Hannu-ju ze imamo...
oldfard
07. 06. 2012 13.55
+3