Hokej

Točka Kopitarja ob pomembni zmagi v boju za končnico

Los Angeles, 05. 04. 2015 07.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipa Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL doma premagala Colorado Avalanche s 3:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je dosegel točko za podajo pri zadnjem golu gostiteljev, ki ga je Marian Gaborik zadel v predzadnji minuti tekme.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Boston Bruins - Toronto Maple Leafs
    01:56
    Vrhunci tekme Boston Bruins - Toronto Maple Leafs
  • Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins
    02:04
    Vrhunci tekme Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins

Po zmagi so branilci naslova prvaka ostali na zadnjem mestu, ki še vodi v končnico. Domači so povedli v 14. minuti, ko je zadel Dwight King. V drugi minuti drugega dela je izenačil Ryan O'Reilly, slabih devet minut pozneje je na 2:1 povišal Alec Martinez. Marian Gaborik je nato postavil končni izid na tekmi, na kateri so se prvaki lige izkazali z izjemno obrambo, saj je bil vratar Jonathan Quick praktično brez dela. Tekmeci so proti njegovim vratom skupaj sprožili le deset strelov. Vratar gostov Semjon Varlamov je ustavil 23 strelov.

Deset strelov tekmecev na eni tekmi je izenačen najboljši dosežek v zgodovini kluba iz Los Angelesa in izenačen tudi rekord med vsemi ekipami NHL v tej sezoni. Hokejisti Buffalo Sabres so dvakrat po desetkrat streljali na vrata tekmecev, proti Torontu (0:4) in New York Islanders (2:3).

"Že takoj na začetku smo presekali njihovo napadalno igro, saj smo kontrolirali plošček na vseh poljih igrišča. Opravili smo solidno delo in res niso imeli veliko prostora, kar je bil ključ do zmage," je ocenil obrambni igralec gostiteljev Robyn Regehr, ki je tako kot Jeff Carter vknjižil dve točki z dvema podajama.

Anže Kopitar
Anže Kopitar FOTO: Reuters

Los Angeles se je s štiriindvajseto domačo zmago izenačil po točkah (92) z ekipo Winnipeg Jets, ki pa zaostaja na lestvici, ker ima manj zmag v rednem delu ali podaljšku.

Že pred tekmo v Staples centru, ki je minila zelo mirno in z eno samo izključitvijo Justina Williamsa, je vse upanje na izločilne boje opustil Colorado, saj je Winnipeg premagal Vancouver Canucks s 5:4 Točko pred Los Angelesom je ostala ekipa Calgary Flames, ki je s 4:0 v gosteh ugnala Edmonton Oilers. Ker je moštvo Arizona Coyotes porazilo San Jose Sharks s 5:3, je San Jose ostal na desetem mestu zahodnega dela lige s 87 točkami.

Hokejisti New York Rangers so premagali New Jersey Devils s 6:1, ostali na čelu vzhodnega dela lige ter se s 107 točkami izenačili z vodilnim moštvom zahodnega dela Anaheimom, ki jo bil tokrat prost. Švedski vratar rangerjev Henrik Lundqvist je pred odločilnimi boji za Stanleyjev pokal v vse boljši formi. V Madison Square Gardnu je zbral 35 obramb. Med začetkom februarja in koncem marca na 24 tekmah zaradi poškodbe ni igral, na zadnjih treh srečanjih pa je šel le petkrat po plošček v mrežo.

Izidi:
Los Angeles Kings - Colorado Avalanche 3:1
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3:2 (kazenski streli)
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 5:3
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 5:4
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 2:1 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Washington Capitals 4:3 (podaljšek)
New York Islanders - Buffalo Sabres 3:0
Minnesota Wild - Detroit Red Wings 2:3 (kazenski streli)
New York Rangers - New Jersey Devils 6:1
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 0:4
Nashville Predators - Dallas Stars 3:4 (podaljšek)
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 5:3
Edmonton Oilers - Calgary Flames 0:4

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Valkidžija
05. 04. 2015 22.21
+1
Pa saj to ni res!! Komentirate igro Kopija, potem pa kažete neke tretje tekme, katere verjamem malo koga zanimajo. Normalen človek bi po naslovnici pričakoval posnetek z Kopijem. Res ste " profiji" 24 kur
zeleleni
06. 04. 2015 08.34
+1